Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılaması sürüyor.
Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan ikinci günkü duruşmanın öğleden sonra devam eden oturumunda, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık hazır bulunduruldu.
Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk'ün mütalaasına karşılık savunma yapan eski tuğgeneral Doğan, mütalaayı hiçbir şekilde kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) uzun yıllar, zor şartlar altında görev yaptığını belirten Doğan, emsallerine nazaran daha kötü şartlar altında görevini ifa ettiğini savundu.
Görev yaptığı süre boyunca aldığı kıdemlerin askeri teamüllere uygun ve zamanında gerçekleştirildiğini ileri süren Doğan, aldığı hiçbir rütbesi ve kıdeminde kimsenin bir yardımı olmadığını iddia etti.
Rütbe ve kıdemleri, devlet erkanı tarafından onaylanması sonucunda aldığını aktaran Doğan, "Şimdiye kadar aldığım bütün rütbeler TSK'nın askeri teamüllerine uygun bir şekilde gerçekleşti. Ben kimseden prens muamelesi görmedim, kimsenin de prensi olmadım. Birçok emsalim 4 yılda Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) girerken, ben 5 yılın sonunda girebildim. Benim rütbemin yükseltilmesi Yunan silahlı kuvvetleri tarafından yapılmadı. TSK'nın saygı değer komutanları tarafından yerinde ve zamanında değerlendirilerek, devlet erkanı tarafından onaylanmış bir kişiyim." savunmasını yaptı.
- "Eşim 1 doları 7-8 yıldır yanında taşıyor"
Duruşmada tutuklu sanık Özcan Şahanoğlu'nun eşi Elif Şahanoğlu da tanık olarak dinlendi.
Şahanoğlu, ifadesinde, eşinin üzerinde bulunan 1 doların FETÖ ile alakasının bulunmadığını öne sürdü.
Eşinin hatıra değeri taşıyan eşyaları saklama alışkanlığı bulunduğunu anlatan Şahanoğlu, arkadaşlarının düğün töreninde etrafa saçılan 1 dolarlardan bir tanesini hatıra olarak aldığını iddia etti.
Eşinin suçsuz olduğunu savunan Şahanoğlu, "Eşim 1 doları hatıra olarak arkadaşının düğün töreninde almıştı ve saklıyordu. Hatıra değeri taşıyan eşyaları saklama alışkanlığı vardı. Eşim 1 doları 7-8 yıldır yanında taşıyor. Eğer FETÖ ile bir irtibatı olmuş olsaydı gözaltı sürecinde bir şekilde imha edebilirdi."
Duruşmada, 31 sanığın savunmaları ile 3 tanığın ifadeleri tamamlandı.
Duruşmaya yarın devam edilecek.
Son Dakika › Güncel › Kırklareli'nde Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?