Kırklarelili İşadamı Anaokulu Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Kırklarelili İşadamı Anaokulu Yaptırdı

Kırklarelili İşadamı Anaokulu Yaptırdı

600 Bin Liraya Mal Olan Ve 3 Ayda Tamamlanan 100 Öğrenci Kapasiteli Anaokulu Bugün Yapılan Törenle Hizmete Açıldı.

20.10.2010 23:06

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Geliştirme Bölümü iş birliğiyle hazırlanan 'ABCDE Geleceğim Eğitimde Projesi'nin 1'nci anaokulunu Kırklarelili işadamı Mehmet Hüsamettin Ateş ve eşi Perihan Ateş üstlendi. 600 bin liraya mal olan ve 3 ayda tamamlanan 100 öğrenci kapasiteli anaokulu bugün yapılan törenle hizmete açıldı.

Kırklareli Karakaş Mahallesi Bağlar yolu üzerindeki anaokulu açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene hayırsever Ateş ailesi, Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ile çok sayıda davetli katıldı. Anaokulunun yıllardır özlemi duyulan bir proje olduğunu ifade eden hayırsever Hüsamettin Ateş şunları söyledi:

"Bu yıllardır özlemini duyduğum bir projeydi. Ne mutlu bunu bu gün gerçekleştirdim. Bu projede oğlum kızım eşim kurumların büyük katkısı vardır. Bütün ümidim ilkokul öncesi çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim görmeleri ve okula hazırlanmasını istedik. Bu çocukların Bir arkadaşımın böyle bir proje yaptığını gördüm. Bende bir istek uyandırdı. İmkanlarımızı zorlayarak böyle bir projeye imza attık"

Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ise Milli Eğitime önem veren ülkelerin kalkınmasının daha çabuk olduğunu belirterek katkılarından tebrik ettiği hayırsever işadamı Hüsamettin Mehmet Ateş'e bir plaket verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Geliştirme Bölümü iş birliğiyle hazırlanan 'ABCDE Geleceğim Eğitimde Projesi'nin koordinatörü Beril Ötügen Savun ise 1998 yılında vefat eden kızı Berçin Birge Savun'un anısına böyle bir proje başlattıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Kızım için bir anaokulu yapma projesinden yola çıkarak Hacettepe Üniversitesi'nden arkadaşlarımla çocuk gelişimiyle ilgili böyle bir projeyi başlattık. Bu projede sadece okul yapımı değil, okul yaptıktan sonra içindeki teftişi eğitim materyalleri ve dolayısıyla eğitmenlerin ve halkın eğitimini de içeren güzel bir proje gerçekleştirdik. Bu projede araziyi milli eğitim veya belediyelerden temin ediyoruz. Üzerine sponsorlar vasıtasıyla, depreme dayanıklı eğitim için anaokuluna elverişli binalar yapıyoruz"

Konuşmaların ardından anaokulu düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Konuklar ve hayırsever Ateş ailesi anaokulunu gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 400 metrekarelik alan üzerine inşa edilen 100 öğrenci kapasiteli tek katlı okul, 600 bin liraya mal olarak 3 ayda tamamlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklarelili İşadamı Anaokulu Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement