Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan Bozkır Yeşeriyor Bir Doğa Hareketi Projesi kapsamında ilk fidanlar dikildi - Son Dakika
Güncel

Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan Bozkır Yeşeriyor Bir Doğa Hareketi Projesi kapsamında ilk fidanlar dikildi

Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan Bozkır Yeşeriyor Bir Doğa Hareketi Projesi kapsamında ilk fidanlar dikildi

Kırşehir Valiliği tarafından hayata geçirilen Bozkır Yeşeriyor Bir Doğa Hareketi Projesi'nin ilk etkinliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü TOBB Öğrenci Yurdu bahçesinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Aşıkpaşa Tabiat Parkı ve Seyfe Gölü Havzası gibi bölgelere çeşitli ağaç türleri dikilecek.

21.03.2024 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valiliğince hayata geçirilen "Bozkır Yeşeriyor Bir Doğa Hareketi Projesi" kapsamında ilk fidanlar toprakla buluşturuldu.

Projenin ilk etkinliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü TOBB Öğrenci Yurdu bahçesinde gerçekleştirildi.

Burada konuşan Vali Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve ilgili diğer tüm kurumlarla bir doğa hareketi başlattıklarını söyledi.

Vatandaşların, öğrencilerin ve kentteki tüm paydaşların gönüllü olarak projeye dahil olduğunu vurgulayan Buhara, "Yaşam alanları, yerleşim alanlarının içi ve yakın çevresi öncelikli olmak üzere yerler tespit ediyoruz. Bu alanlara hangi ağaçların hangi düzende dikileceğine kadar tespit ediliyor. Dikilen her ağaca lokasyon, tür ve dikim alanı bilgilerini de içeren kendine özgü bir barkod oluşturacağız. Bağışta bulunanlar, diktikleri ağaçların büyüme süreçlerini takip edebilecekler. Bağışlarının hangi ağaca gittiğini ve nerede olduğunu bilecekler, daha sonra gelip ilgilenebilecekler." dedi.

Buhara, Aşıkpaşa Tabiat Parkı ve Seyfe Gölü Havzası'nın da yer aldığı 5 bölgenin çalışma kapsamında belirlendiğini, buralara akasya, kestane, gladiçya, erguvan, akçaağaç, süs elması, ıhlamur, meşe, diş budak ve süs eriği dikileceğini belirtti.

Ardından Vali Buhara, protokol üyeleri ve gönüllü gençler, ilk fidanları toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan Bozkır Yeşeriyor Bir Doğa Hareketi Projesi kapsamında ilk fidanlar dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement