Kırşehir'de Hem'den 13 Bin 500 Kişiye Sertifika - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Hem'den 13 Bin 500 Kişiye Sertifika

Kırşehir\'de Hem\'den 13 Bin 500 Kişiye Sertifika

Kırşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Turgut Çetinkaya, bu yılın ilk 10 ayında 650 farklı kursa katılan 17 binin üzerinde kişiye sertifika verdiklerini söyledi.

01.11.2016 13:31

Kırşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Turgut Çetinkaya, bu yılın ilk 10 ayında 650 farklı kursa katılan 17 binin üzerinde kişiye sertifika verdiklerini söyledi.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezlerinde 75 alanda 3 bin 650 kurs açabildiklerini belirterek, talep oldukça kurs açmaya devam ettiklerini vurguladı.

Bu yıl 650 farklı kurs açtıklarını dile getiren Çetinkaya, 13 bin 500 kişiye sertifika verdiklerine işaret ederek, vatandaşlar tarafından kurslara ilgi gösterildiğini aktardı.

Dikiş nakıştan, emlakçılığa, kantincilikten sürü yönetimine kadar bir çok kursun devam ettiğine vurgu yapan Çetinkaya, başta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kırşehir İŞKUR Müdürlüğü olmak üzere bir çok kurumla işbirliği yaptıklarını anlattı.

Çetinkaya, "Bu yılın ilk 10 ayında 650 farklı kurs açtık. 13 bin 500 kişiye sertifika verdik. Geçen yıl bu sayı 17 bindi. Okullar da artık destekleme kursları açıyor. Buna rağmen ilgiden memnunuz. Sertifikasız açtığımız kurslar da var. 3-4 bin spor ve el sanatları kurslarına katılan ama sertifika almayı düşünmeyen kursiyerlerimiz de mevcut. Sürü yönetimi, emlakçılık, kantincilik gibi bir çok mesleğe adım atmak isteyenler bizden belge alıyor. Genel olarak, 75 alanda 3 bin 650 çeşit kursu açılabiliyor. Talep oldukça kurslarımızı açıyoruz. 12 kişi talep edince belirlenen alanlardaki kurslar açılabiliyor. Kurslarda yüzde 80 devam şartı var." diye konuştu.

Kurslara Suriye, Irak, Afganistan'dan gelen sığınmacıların da katıldığını bildiren Çetinkaya, sığınmacıların Türkçe ve el sanatları kurslarına ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Hem'den 13 Bin 500 Kişiye Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement