Kişiye Özel Bisikletler Tasarlayıp Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Kişiye Özel Bisikletler Tasarlayıp Üretiyor

Kişiye Özel Bisikletler Tasarlayıp Üretiyor

ADANA'da tornacı Yaşar Demir'in kişiye özel tasarlayıp el yapımı ürettiği çeşitli türdeki bisikletler, hayranlık uyandırıyor.

15.09.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da tornacı Yaşar Demir'in kişiye özel tasarlayıp el yapımı ürettiği çeşitli türdeki bisikletler, hayranlık uyandırıyor.

Küçüklüğünden bu yana bisikletlere özel ilgi duyan Yaşar Demir, tornacıda çalışırken 2007'de televizyon izlediği sırada normallerinden farklı tasarımıyla dikkat çeken bir bisiklet gördü. Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Yaşar Demir, el yapımı bisikletlerle ilgili araştırmalar yapıp internet üzerinden ilgili videoları izledi. Bisiklet tasarlayıp üretmeye başlayan Yaşar Demir, önceleri zorlandığını ve ürettiği el yapımı bisikletlerin çok beğenilmediğini anlattı. İşini geliştirdikçe insanların ilgi ve desteğinin arttığını ve kendisine 'Chopper Yaşar' denildiğini belirten Yaşar Demir, bu durumun kendisini daha çok motive ettiğini söyledi.

"ÜLKEMİZDE YAYGINLAŞMALI"

Gören herkeste hayranlık uyandıran el yapımı bisikletleriyle gurur duyduğunu vurgulayan Yaşar Demir, şunları kaydetti:

"Önceleri heves amaçlı bu işi yapmaya başlamıştım ama sonrasında ürettiklerimi görenler de almak istedi. Şimdi müşteri geliyor, 'Yaşar ben böyle bir şey yaptıracağım' diyor. Bir terzinin nasıl vücut ölçülerine, kol-bacak boyuna göre istek üzerine özel üretim yapıyorsa, ben de kişinin kendine özgü, özel olarak istediği bisikleti tasarlayıp üretiyorum. Bugüne dek 18-20 bisiklet tasarladım. Hepsi yüzde 100 Türk malı ve el yapımı. Normal hayatını yaşayanların yanı sıra Gökhan Türkmen ve Ceza gibi sanatçılara da tasarladım. İnsanlar yaptığım işe genelde destek veriyor. Ülkemizde bu el yapımı bisiklet olayını daha da ilerletmek istiyorum. Bu iş yaygınlaşmalı. Avrupa'da bu olay çok yaygın. İnsanlar grup halinde geziyorlar, yaş ve cinsiyet farkı yok. İnanıyorum ki imkanlarımız el vermese de kendi bütçemizde kendi düşüncelerimizle kendi fikrimizle bunu ülkemiz adına daha da ilerletmeyi düşünüyorum."

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kişiye Özel Bisikletler Tasarlayıp Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement