Kızkalesi'nde Mart ayında deniz keyfi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kızkalesi'nde Mart ayında deniz keyfi

25.03.2024 20:10  Güncelleme: 20:36

Türkiye'nin turizm merkezi Mersin Kızkalesi'nde güneşli ve sıcak havayı değerlendirenler plaj voleybolu oynayarak, 18 dereceye ulaşan denizin keyfini çıkardılar. Mersin'de yazdan kalma günler yaşanırken, vatandaşlar ve turistler Akdeniz'in tadını çıkarmak için Kızkalesi'ni tercih ediyor. Kumsalda plaj voleybolu ve paddleboard etkinlikleri düzenlenirken, bazı vatandaşlar da denize girerek yüzmenin tadını çıkardılar. Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı, denizin sıcaklığının 17,5-18 derece olduğunu belirterek, misafirlerin denizin keyfini çıkardığını söyledi. Mersin Sup kurucusu ise paddleboardun tanıtımı için farklı şehirlerde etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Kızkalesi'nde Mart ayında deniz keyfi

Türkiye'nin turizm merkezi Mersin Kızkalesi'nde güneş ve sıcak havayı değerlendirenler plaj voleybolu oynadı, 18 dereceye ulaşan denizin keyfini çıkardı

MERSİN - Türkiye'nin turizm merkezi Mersin Kızkalesi'nde güneş ve sıcak havayı değerlendirenler plaj voleybolu oynadı, 18 dereceye ulaşan denizin keyfini çıkardı.

Türkiye'nin bir çok noktasında soğuk hava ve kar zaman zaman etkisini sürdürürken, Mersin'de yazdan kalma günler yaşanıyor. Sıcaklığın 20 derecelerde seyrettiği kentte fırsat bulanlar ise 321 kilometre kıyısı olan Akdeniz'in keyfini sürüyor. Vatandaşlar ve gruplar özellikle turizmin göz bebeklerinden Kızkalesi'ni tercih ediyor. Bir çok grup gibi Mersin Sup ekibi de, kumsalda plaj voleybolu oynadı, denizde paddleboard etkinliği gerçekleştirdi. Ayakta ve oturarak sörf yapan yeni sporcular ise bazen dengesini kaybederek suya düştü. Bölge de bazı vatandaşlar ise denize girerek yüzmenin tadını çıkardı.

Kızkalesi'nde misafirlerini ağırlamaya başladıklarını belirten Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop," Sudboard, paddleboard ve plaj voleybolu etkinliği yapıyoruz. Etkinliklere yakın çevre iller ile bu bölgede yaşayan Rus misafirlerimiz katılım sağlıyor. Türkiye'nin bir çok noktasında kar var ama biz Mersin olarak şanslıyız. Muazzam bir denizimiz var. Şuanda denizin sıcaklığı 17,5-18 derece. Misafirlerimiz de denizin tadını çıkarıyorlar" dedi.

Sezon açılışlarını Kızkalesi'nde yaptıklarını belirten Mersin Sup kurucusu Mehmet Can Özdemir," 12 şehirde rotalarımız olacak. Geçen yıl ise 22 rotamız oldu. Mersin ve farklı şehirlerin simge yerlerinde paddleboardu yapıp, bu sporu tanıtmaya yönelik çalışmalarımız oluyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızkalesi'nde Mart ayında deniz keyfi - Son Dakika


Advertisement