Ko-Mek'le Okuyorum Projesi Başladı - Son Dakika
Güncel

Ko-Mek'le Okuyorum Projesi Başladı

Ko-Mek\'le Okuyorum Projesi Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kocaeli Halk Üniversitesi KO-MEK'le Okuyor adlı projenin startı ünlü yazar İclal Aydın'ın katılımıyla verildi.

12.03.2013 16:54

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kocaeli Halk Üniversitesi KO-MEK'le Okuyor adlı projenin startı ünlü yazar İclal Aydın'ın katılımıyla verildi.

Tepeköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, yazar İclal Aydın ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Büyükşehir belediyesi "41 Bin Kitap 41 Bin Gelecek" projesi için ilk etapta 12 bin kadınla anket yaparak okumak istedikleri kitabı sordu. Kadınların cevapları doğrultusunda istenen kitaplar alınarak bugün kadınlara dağıtıldı. Projenin ikinci ayağında kadınların Mayıs ayında düzenlenecek Kitap Fuarına kadar bu kitapları kendi aralarında değiş tokuş yaparak okumaları hedefleniyor. Daha sonra satın alınan kitaplarla birlikte kursiyerlerden bağış yapmaları istenerek 41 bin kitap sayısına ulaşılacak. Son olarak

41 bin kitapla Kocaeli'nin 12 ilçesinde kütüphane kurularak daha geniş kitlelere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmış olacak. Yapılan anketlerde kadınların en çok okumak istedikleri kitap Elif Şafak'ın Aşk isimli romanı oldu.

Yazar İclal Aydın, salonu dolduran kadınlara okumanın ve yazmanın önemini anlatan bir konuşma yaptı. Aydın, konuşması sırasında doğuştan engelli Fatma Eyi'nin kullanamadığı ellerine rağmen ayağıyla yazdığı Yüreğimle Konuşuyorum isimli kitabından bir bölüm okurken gözyaşlarına boğuldu. Fatma'nın azmine hayran kaldığını belirten Aydın, annesi Emine Hanımın yanına giderek elini öptü.

Başkan Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından temsili olarak 10 kadına Büyükşehir'den istedikleri kitaplar verildi. Etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ko-Mek'le Okuyorum Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement