Kocaeli'de Anlamlı Sergi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Anlamlı Sergi

Kocaeli\'de Anlamlı Sergi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde özel bir hastanede, 25 kanser hastasının yaşama sevinçleri fotoğraf sergisi haline getirildi.

03.04.2014 15:31  Güncelleme: 15:37

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi’nde tedavi kanser tedavisi gören ve hastalığı yenen hastaların tedavi süreçleri fotoğraf galerisi haline getirildi. Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’nin, Boehringer Ingelheim ve Anadolu Sağlık Merkezi’nin destekleri ile hayata geçirdiği “Katıl Hayata” sergisi, 25 kanser hastasının yaşama nasıl tutunduğunu sanatsal bir bakışla gözler önüne serdi. Kanser hastalarına ve ailelerine moral vermek amacıyla kurulan sergi ile 25 kanser hastasının hayata olan bağlılığını ve yaşama sevincini fotoğraflara yansıtıldı.

HER FOTOĞRAF BİR ROMAN

Açılan sergide yer alan fotoğrafların albüm haline getirildiğini söyleyen Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Nevval Sevindi, “Bu proje ile kanser hastalarının tedavi süreçlerini, maddi ve manevi savaşlarına rağmen nasıl hayata tutunduklarını, hayata katıldıklarını göstermek istedik. Hastalarımızın umudunu taze ve yaşama sevincini anlatmak istedik. Kübra Sakman’ın fotoğrafladığı ve hastaların ilginç yaşam öykülerinin de Aydın Üniversitesi İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Kayıhan Güven tarafından kaleme alındığını sergi bu yönüyle diğer hastalar için kılavuz niteliği taşıyor. Her fotoğraf aslında bir roman. Sergi, hastalara yalnız olmadıklarını, hayata katılarak başkalarına yardımcı olabildiklerini gösterecek” diye konuştu.

AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

Projeye onkoloji hastalarının ve hasta yakınlarının bakış açısında farklılık yaratabilmek amacıyla katıldıklarını söyleyen Boehringer Ingelheim Geri Ödeme ve Sağlık Ekonomileri Müdürü Begüm Urgancı, “Hastalık süresince hayattan kopmamanın ve yaşama sevincinin önemini yansıtan bu proje, ‘Daha Fazla Sağlık’ bakış açısıyla çalışan bir ilaç firması olarak bizi çok yüreklendirdi. Umuyoruz ki Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği ile hayata geçirdiğimiz bu sergi sayesinde hastalığa ilişkin farklı bir bakış açısı ve farkındalık getireceğiz” dedi.

HASTALARA UMUT OLACAK

Kanserin tanı ve tedavisinde çağdaş yaklaşımları uygulayan, bu yönüyle de özellikle onkoloji alanında bir referans merkezi olmayı başaran Anadolu Sağlık Merkezi’nin, projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler Direktörü Türkan Özilhan ise, “Alanında uzman bir hastane olarak, hem Türkiye’den hem de İngiltere ve Amerika dahil 67 farklı ülkeden hastalara hizmet veriyoruz. Bu kapsamda hastanemizde tedavi gören 9 hastamız, fotoğrafları ve yaşam öyküleri ile projede yer aldı” dedi. Serginin Nisan ayı boyunca ziyarete açık olacağını belirten Özilhan, “Bu serginin hem hastanemizde tedavi olan hastalara ve yakınlarına hem de diğer tüm kanser hastalarına umut olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan hastalardan, yakalanmış oldukları hastalığı sevgiyle yendiklerini, korkulacak bir durumun olmadığını belirterek, hasta yakınlarının, hastalara moral ve motivasyon yapmasını istediler. Tüm dünyada 1 - 7 Nisan tarihlerinde kutlanan Kanser Haftası kapsamında açılan sergi, Nisan ayı boyunca ziyaret edilebilecek.

ÖZCAN GEÇAL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Anlamlı Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement