Kocaeli'de Yaşayan Boşnaklar'ın Galibiyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Yaşayan Boşnaklar'ın Galibiyet Sevinci

Kocaeli\'de Yaşayan Boşnaklar\'ın Galibiyet Sevinci

Kocaeli'de yaşayan Boşnaklar, Bosna Hersek'in tarihinde ilk defa katıldığı FIFA Dünya Kupası'na galibiyetle veda etmesinin sevincini yaşadı.

25.06.2014 23:48  Güncelleme: 11:15

Karamürsel ilçesindeki Boşnaklar, Arjantin ve Nijerya yenilgilerinin ardından gruptan çıkma şansını kaybeden Bosna Hersek'i İran'la karşılaştığı son maçında yalnız bırakmadı.

Maçtan dakikalar önce bir çay bahçesinde bir araya gelen Bosna Hersek taraftarları, vatandaşlara Boşnak böreği ikram etti. Başlama düdüğünün çalmasıyla sakin bir şekilde maçı izlemeye başlayan Boşnaklar, maçın sonunda Bosna Hersek'in 3-1'lik galibiyetinin mutluluğunu yaşadı.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş, maçın ardından turnuva başlamadan önce çok heyecanlı olduklarını belirterek, Türkiye'nin boşluğunu Bosna Hersek'in doldurduğunu söyledi.

Bosna Hersek'in ilk defa katıldığı turnuvada şanssız iki maç yaptığını dile getiren Utaş, Arjantin maçında kendi kalelerine attıkları gol ve Nijerya maçında hakemin vermediği golün büyük şanssızlık olduğunu kaydetti.

- "Bu sonuç, bundan sonrası için güzel bir başlangıç olacaktır"

Utaş, takımın üst tura çıkma şansı olmasa da son maçında yanında olmak istediklerini vurgulayarak, "Bosna Hersek bu akşam muhteşem bir galibiyetle turnuvaya veda ederek hepimize moral verdi. Bu sonuç, bundan sonraki turnuvalar için de güzel bir başlangıç olacaktır" diye konuştu.

Bosna futbolunun hızlı ve kaliteli bir şekilde geliştiğine dikkati çeken Utaş, "Oyuncuları Avrupanın çeşitli kulüplerinde oynuyor. Gelecek vaat eden futbolcular var. Bosna milli takımının bundan sonraki turnuvalarda en üst seviyede mücadele edeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Utaş, kupa süresince Bosna'nın tüm maçlarını hep birlikte seyrettiklerini anlatarak, bundan sonra yakın ülkelerdeki maçlara giderek, Bosna milli takımına bizzat tribünden destek vermek istediklerini ifade etti.

Türkiye ile Bosna Hersek'in tarihten gelen manevi bağlarının olduğunu belirten Utaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu bağlarımızı hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. Bosna'daki kardeşlerimizin maruz kaldıkları kötü olayları bir daha yaşamamaları için elimizden tüm gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki günlerde Srebrenitsa katliamının anma törenleri yapılacak. Ülkemizdeki Boşnaklarla birlikte Bosna Hersek'e gidip, o törenlere katılacağız. Bu katliamı unutmamak ve unutturmamak için elimizden gelen bütün çabayı sarfedeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Yaşayan Boşnaklar'ın Galibiyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement