Kocaeli - Gelin ve Damatı Grev Çadırından Uğurladılar - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Gelin ve Damatı Grev Çadırından Uğurladılar

Kocaeli - Gelin ve Damatı Grev Çadırından Uğurladılar

Gelin ve damatı grev çadırından uğurladılarİZMİT 'te endüstriyel çelik tel üretimi yapan ve iki gün önce de toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve çıkıp çadır kuran işçiler bu akşam evlenecek olan damat arkadaşları Emrah Varol ve gelin Kübra Varol'u grev...

10.12.2016 20:27

Gelin ve damatı grev çadırından uğurladılar

İZMİT 'te endüstriyel çelik tel üretimi yapan ve iki gün önce de toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve çıkıp çadır kuran işçiler bu akşam evlenecek olan damat arkadaşları Emrah Varol ve gelin Kübra Varol'u grev çadırından düğünlerine uğurladılar.

Alikahya Semti'nde kurulu bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Bekaert Fabrikası'nda 400 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Birleşik Metal-İş Sendikası birinci yılda istediği yüzde 20'lik zam oranına karşı işverenin önerdiği yüzde 11'lik zam nedeniyle yaşanan anlaşmazlık üzerine iki gün önce fabrikada grev kararı alınınarak fabrika önüne grev çadırı kuruldu. Bu akşam düğünü olan fabrika çalışanlarından Emrah Varol gelin ile birlikte üzerinde "Ne grev engel, ne de darbe. Alırım seni ohal de. Mutluyuz" yazılı düğün arabasıyla fabrikanın önüne geldi. Burada üzerinde "Grev gözcüsü" yazan önlüğü giyen fabrika çalışanlarından Emrah Varol'a, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu küçük altın taktı. Genç çift daha sonra davul zurna eşliğinde oynadılar.

Genç çifte mutluluklar dileyen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu "Bu mücadelelerin hepimizin gönlünden geçtiği gibi başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bu mutluluğa herkes ulaşamaz. Bu arkadaşlarımız kendi düğünlerin de buraya gelerek bizi de onurlandırdılar. Bizim heyecanımızı, mücadele azmimizi bir kat daha fazlalaştırdınız. Allah ömür boyu mesut etsin." dedi.

Direne direne kazanacaklarını söyleyen Damat Emrah Varol, "Bu fabrikada 2.5 senedir çalışıyorum. Burada çok güzel bir aile, arkadaşlık ve dostluk ortamı oluştu. Şuan çok mutluyum. İnşallah direne direne kazanacağız. Arkadaşlarım grev nedeniyle düğünüme gelemiyorlar. Ben de bu nedenle düğünü buraya getirdim" dedi. Gelin Kübra Varol ise herkes için hayırlısı olmasını ve fabrika çalışanlarının sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Gelin ve Damatı Grev Çadırından Uğurladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement