Kocaeli'nin Sebze Deposu Bayraktar'da Seraları Sel Vurdu - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nin Sebze Deposu Bayraktar'da Seraları Sel Vurdu

Kocaeli\'nin Sebze Deposu Bayraktar\'da Seraları Sel Vurdu

Kocaeli'nin sebze ve meyve deposu olarak bilinen Bayraktar Köyü'nde geçen hafta yağan şiddetli yağışlar sera ve ekili alanlarda büyük hasara yol açtı.

18.06.2015 11:18

Kocaeli'nin sebze ve meyve deposu olarak bilinen Bayraktar Köyü'nde geçen hafta yağan şiddetli yağışlar sera ve ekili alanlarda büyük hasara yol açtı. Hasar tesbiti yaptırmalarına rağmen hala yeterli desteği alamadıklarını söyleyen köylüler kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Geçimini sebzecilikle sağlayan Bayraktar Köyü'nde yüzlerce sera bulunuyor. Ancak bu bölgede yağmur sularına karşı yeterli kanal ve drenaj sistemi olmadığından şiddetli yağışlarda araziyi su basıyor, seralar hasar görüyor. Geçen hafta sonu yağan şiddetli yağışlar sonunda da domates, marul, biber, salatalık gibi ürünler yok oldu. Bakım yapalmadığı için kanalların tıkalı olması nedeniyle ekili alan ve seraların yanı sıra, evler de su altında kaldı. Günlerdir Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tesbiti yaptığı Bayraktar'da köylüler zararlarının biran önce karşılanmasını isterken, bazı köylüler ise belediyenin kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürdü.

Ürtecilerden Mine Acar köyde üç serasının bulunduğunu, bunları sele karşı sigorta ettirmek istemesine rağmen sigortacıların 1,5 metrelik perde beton şartı koylduğunu belirterek şöyle dedi:

"Sigortacıların isteğine göre perde beton yaptırsak, bu beton içinde sera olmaz. Destek için belediyeye gittik, daha önce naylon yardımında bulunduklarını söyleyerek bizi geri çevirdiler. Biz, köyümüzün geneli CHP'li olduğu için yardım yapmadıklarını düşünüyoruz. Kaç gündür kepçe bekliyorum serama su gitmemesi için. 3 seramı su bastı ve yaklaşık 40 bin TL zararım var. Belediye sorunlarımıza çözüm bulmazsa mahkemeye başvuracağım."

'KÖYLÜ SAHİPSİZ BIRAKILDI

Yetkililerin biran önce kendilerine sahip çıkmasını isteyen köylülerden Ali Cevat Tomurdur ise 20 dönüm arazisi bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben de zarar gördüm ama benden daha da mağdur olan köylüler var. Aşırı yağışlar seralarımıza ve içerisindeki mahsüle zarar verdi. Fakat köylü sahipsiz bırakıldı. Sorunlarımızı anlatmamıza rağmen belediye bizimle ilgilenmiyor. Arazilerde yetişen ürünlerle köylüler yaşamlarını sürdürüyor ve çocuklarını okutuyor Türk çiftçisi olarak mağduruz. Mazot yardımı alamıyoruz. Traktörümü çalıştırsam bir günde mazaotu bitiriyor. Bir de üzerine seralarımızı su basınca ne yapacağımızı şaşırdık." - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'nin Sebze Deposu Bayraktar'da Seraları Sel Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement