Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesinde Kök Hücre Nakil Ünitesi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesinde Kök Hücre Nakil Ünitesi Kuruldu

Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesinde Kök Hücre Nakil Ünitesi Kuruldu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde çocuk hematopoetik kök hücre nakil ünitesi kuruldu.

16.10.2014 15:08  Güncelleme: 14:02

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde çocuk hematopoetik kök hücre nakil ünitesi kuruldu. Çocuk Hematoloji Bilim dalına bağlı olarak kurulan nakil ünitesi, 21 Ekim salı günü törenle açılacak ve ünitede mevcut yatak kapasitesi ile yılda 30 kadar hastaya nakil yapılabilecek.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, 2014 yılı Ekim ayı itibariyle Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan ünitenin, halen aktif merkezler dikkate alındığında 18'inci Çocuk Kök Hücre Nakil Ünitesi olacağını söyledi.

Kocaeli dışında Sakarya, Düzce, Bolu gibi illerden gelen hastalara da 14 yıldır hizmet veren tek merkez durumundaki Çocuk Hematoloji- Onkoloji Ünitesi 18 yatak kapasiteli olarak hizmet verecek.

Açıklamada, kurumdaki hizmetin özel kuruluşların hematoloji-onkoloji ünitelerinden farklı olarak, tanıdan nakile kadar olan tüm süreci içerdiği, lösemi, lenfoma gibi hastalıkların tedavisinde öncelikli olan kemoterapilerin de verileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesinde Kök Hücre Nakil Ünitesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement