Kocaeli Vali Güzeloğlu: Uyuşturucu Ile Mücadeleyi Kararlılıkla Sürdürüyoruz - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Vali Güzeloğlu: Uyuşturucu Ile Mücadeleyi Kararlılıkla Sürdürüyoruz

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2017-2019 Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planını açıklarken, "Uyuşturucu ile mücadeleyi top yekun kararlılıkla sürdürüyoruz.

05.06.2017 14:36

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2017-2019 Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planını açıklarken, "Uyuşturucu ile mücadeleyi top yekun kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu konuda ülkemizin geleceğini tehdit eden en az terör belası kadar uyuşturucu ile mücadeleyi onunla eşit düzeyde bir tehdit ve tehlike olarak görüyoruz"

Kocaeli Valiliği'nde yapılan Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı 2017-2019 toplantısına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, OHAL sorumlusu Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ve daire müdürleri katıldı. Uyuşturucunun doğrudan gençliği ve insanları hedef alan en büyük tehditlerden biri olduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Uyuşturucu doğrudan özellikle gençliği ve insanımızı hedef alan varlığına dönük en büyük tehditlerden biridir. İnsanın ve toplumun geleceğini yok eden adeta bedenine ve beynine bir terör saldırısı ve terör saldırısına eş değer bir yıkım ve imhadır. Biz devlet olarak başta sayın cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve İçişleri Bakanlığımızın bu konuda çok kesin ve kararlı tavrıyla uyuşturucu ile mücadeleyi top yekun kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu konuda ülkemizin geleceğini tehdit eden en az terör belası kadar uyuşturucu ile mücadeleyi onunla eşit düzeyde bir tehdit ve tehlike olarak görüyoruz" dedi.

OKUL ÖNLERİNDE 724 KİŞİLİK OKUL İRTİBAT GÖREVLİSİ DENETİM YAPACAK

Eylem planı çerçevesinde okul önlerini önemsediklerini söyleyen Gülezoğlu, "Kentimizde 400 bine yakın öğrenci bulunuyor. Eylem planı kapsamında 724 kişiden oluşan Narkotim okul irtibat görevlileri oluşturuldu. Bu görevliler rehberlik öğretmenleri ve okul yöneticileri ile koordineli çalışarak okullara gidip güvenli ortam sağlanmasına yardımcı olacaklar. Ayrıca oluşturduğumuz 517 adet motorize ekip de okul çevrelerinde denetimlerini sürdürecekler" diye konuştu.

ÜLKE GENELİNDE EN FAZLA EROİN KOCAELİ'NDE ELE GEÇİRİLDİ

Güzeloğlu kentte uyuşturucu satışı ve sevkinin kontrolünün sağlandığını söyleyerek, "2016 yılında ülke genelinde en fazla eroin 1 ton 252 kilogram ile Kocaeli'nde ele geçirildi. Ele geçirilen 874 kilo esrar ile de ülke genelinde 14'üncü sıradayız. Ayrıca tespit edilen 740 metruk binada denetlemelerin sürdürülmesine devam edilecek. İl genelinde uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Uyuşturucuyla tedavi konusunda da çalışmaların sürdüğünü açıklayan Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"AMATEM Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veriyor. Faaliyete girdiği günden buyana 3 bin 95 hastaya alkol ve madde bağımlılığı konusunda hizmet vermiştir. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Umuttepe Kampüsü içersinde 20 dönüm arazi içersine 50 yataklı AMATEM ve 20 yataklı ÇAMATEM yapılması için Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne tahsis kararı almış ve Sağlık Bakanlığı'na sunularak yapımı planlanmıştır"

Kocaeli Vali Güzeloğlu: Uyuşturucu Ile Mücadeleyi Kararlılıkla Sürdürüyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Vali Güzeloğlu: Uyuşturucu Ile Mücadeleyi Kararlılıkla Sürdürüyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement