Kokartı Olmayan Rehber Yandı - Son Dakika
Güncel

Kokartı Olmayan Rehber Yandı

Kokartı Olmayan Rehber Yandı

Aydın Rehberler Odası (AYRO) kaçak rehberler ile mücadele için 'Denetmen' kursu açtı.

08.09.2013 11:35

Aydın Rehberler Odası (AYRO) kaçak rehberler ile mücadele için 'Denetmen' kursu açtı. Denetçiler kaçak rehberlere müdahale edecek.

Ege Bölgesi'nde turistik ve tarihi mekanlarda kaçak rehber sayısının oldukça artması Aydın Rehberler Odası'nın harekete geçirdi. AYRO, kaçak rehberlerle mücadele için denetçi ekibi oluşturmak amacıyla çalışma başlattı. Kuşadası Ticaret Odası Salonu'nda açılan denetçi kursuna, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Serpil Özman, Selçuk İlçe Turizm Müdürü Mehmet Ulusoy, Turist Rehberleri Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Ulusoy, yönetim kurulu üyesi Cenk Cengiz ile 28 rehber katıldı.

Bazı acentelerin düşük maliyet için kaçak rehber çalıştırdığını belirten AYRO Başkanı İsa Levent Gürçavdı, "Ülkemizde 14 bin civarında kokartlı rehberin yanı sıra 22 bin civarında da kaçak olarak bu işi yapan var. Acentelere maliyetleri daha ucuz olduğu için kaçak rehberler tercih ediliyor. Bizde yasalar çerçevesinde haklarımızı korumak için denetçi ekipleri oluşturarak tarihi ve turistik mekanlarda denetlemelere çıkacağız. Denetlemeye çıkacak ve imza yetkisi olacak arkadaşlarımızı eğitmek için düzenlediğimiz bu çalıştaya İzmir, Muğla ve Aydın'dan 28 rehber arkadaşımız katıldı. Arkadaşlarımızın tespit ettiği kaçak rehberlere para cezası kesip, kaçak rehber çalıştıran şirketler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yasal işlemlerin takipçisi de olacağız" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kokartı Olmayan Rehber Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement