Koli Basili Yüzünden Ada Plajlarında Yüzme Yasaklandı - Son Dakika
Güncel

Koli Basili Yüzünden Ada Plajlarında Yüzme Yasaklandı

Koli Basili Yüzünden Ada Plajlarında Yüzme Yasaklandı

İstanbul en sıcak günlerinden birini yaşadı.

06.08.2010 17:47

İstanbul en sıcak günlerinden birini yaşadı. Bakırköy'de hava sıcaklığı 38 dereceyi buldu. Yüzde 70'leri bulan nem yüzünden sıcaklık zaman zaman 40'lı derecelerde hissedildi. Adalar'da ise sıcaktan kavrulan ve kendilerini denize atarak serinlemek isteyenlere kötü haber geldi. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da 11 ayrı plaj ve su sporları kulüpleri önünde, denizde yüksek oranda koli basili bulunduğu belirlendiği belirtilerek, denize girilmesinin engellenmesi istendi.

Sıcak havayla ilgili günlerdir yapılan uyarılar etkili oldu. Cuma günü olmasına rağmen İstanbul'da sokaklar boş kaldı. Yaz aylarında her zaman kalabalık olan sahillerde bile parmakla sayılabilecek kadar insan vardı. Bakırköy sokakları da boş kaldı. Bakırköy sahili çocukların oldu. Denize giren çocuklar, serinlemeye çalıştı.

İSTANBUL'DA SICAKTAN KAÇIŞ

Gölgedeki duvar dipleri de doldu. Ağaç altındaki banklarda oturacak yer kalmadı. Her gün yüzlerce turistin akın ettiği Sultanahmet Meydanı bile boş kaldı. Bu kez güneşten korunmak için şemsiyeler açıldı. Hayvanlar bile sıcak havanın etkisinden kurtulamadı. İstanbul'da termometreler, 32 dereceyi gösterse de nemin etkisiyle hissedilen sıcaklık 40-50 dereceye yaklaştı.

İSTİKLAL CADDESİ BÖLÜNDÜ

Hava sıcaklığı saat 13.30 sularında Taksim'de 36 dereceye kadar çıktı. Her zaman kalabalık olan İstiklal Caddesi'nin ortası boş kaldı. Caddede yürüyenler, çatı altlarındaki gölgelikleri tercih edince ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

Bazı İstanbullular, sıcaktan bunalıp çeşmelere dayandı. Bazıları da Bebek'te olduğu gibi denize girip serinledi.

ADA PLAJLARINDA KOLİ BASİLİ ALARMI

Başta Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada Su Sporları kulüpleri olmak üzere, Büyükada'da Nakibey Plajı, Seferoğlu Tesisleri, Yörükali plajları, Heybeliada'da Sadıkbey Plajı, Kınalıada'da Vapur İskelesi'nin sağ tarafı ve Ülker Restoran önündeki alanlardan denize girilmesinin tehlikeli olduğu açıklandı. Adalar Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü'nün Pendik Halk Sağlığı laboratuvarlarında yaptırdığı mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, sonuçların uygun çıkacağı tarihe kadar, söz konusu yüzme alanlarında denize girilmesinin engellenmesini istedi. Kaymakam Salih Keser imzasıyla yayınlanan yasaklama kararında, bu alanlarda kirlilik nedenlerinin araştırılması da talep edildi.

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Adalar Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen raporlar üzerine kavurucu sıcaklarda denize giren onbinlerce İstanbulluyu anonslar yaparak denize girmemeleri konusunda uyardı. Ayrıca İstanbul'un ve Adalar'ın en ünlü plaj ve yüzme kulüplerindeki deniz kirliliğinin nedenleri ile ilgili olarak araştırma başlattı.

KLİMALAR DEVAMLI AÇILACAK ŞARTI VAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih turu sırasında sıcak yaz günlerinde özellikle İETT otobüslerinde klimaların ilk beş dakika açıldığı daha sonra kapatıldığı iddiaları üzerine ise "Onun devamlı açılması şartını verdik. Otobüslerde kliması olmayanlara ilave edilmesine dikkat ediyoruz. Yeni otobüs alıyoruz klimalı, onlar da bu ön şartımız. Bu gibi şartlarda vatandaşımıza keyifli konforlu yolculuk yaptırmak zorundayız. Biz uyarılarımızı yaparız bunu da ihbar gibi kabul ederiz. Klimayı kapatma ihtiyacını niçin hissetsin şoför. Onu gerekli ilgililere söyleyeceğim" dedi.

Bu arada, hava sıcaklıklarının hafta sonu da bu şekilde devam etmesi bekleniyor.

Hasan ÖRNEKOĞLU - Uğur CAN - Özgür ALTUNCU/İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koli Basili Yüzünden Ada Plajlarında Yüzme Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement