Köln'de Çocuklar ?renklerin Kardeşliği? Adlı Resim Sergisi Açtı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Köln'de Çocuklar ?renklerin Kardeşliği? Adlı Resim Sergisi Açtı

Köln\'de Çocuklar ?renklerin Kardeşliği? Adlı Resim Sergisi Açtı
09.03.2016 21:40

Köln'de çocuklar 'Renklerin Kardeşliği' adlı resim sergisi açtıHakan Aytaş / Köln, 9 Mart (DHA) - Almanya'nın Köln kentinde, Yaşamevi Derneği'nde resim kursuna giden 5 ile 13 yaş arasındaki çocuklar 'Renklerin Kardeşliği' adlı bir sergi açtılar.

Köln'de çocuklar 'Renklerin Kardeşliği' adlı resim sergisi açtı

Hakan Aytaş/ Köln, 9 Mart (DHA) - Almanya'nın Köln kentinde, Yaşamevi Derneği'nde resim kursuna giden 5 ile 13 yaş arasındaki çocuklar 'Renklerin Kardeşliği' adlı bir sergi açtılar. Mülheim semtinde MÜTZE salonundaki sergi 22 Mart Perşembe gününe kadar açık kalacak.

'HER ÇOCUK BİR RENKTİR'

Kursun öğretmenliğini yapan Mete Tuncer, projelerinin bir yıl sürdüğünü ve sergide 14 çocuğun resimlerinin bulunduğunu söyledi. Kursu gönüllü olarak verdiğini belirten Tuncer, kursun sonunda sergi açmanın çocukları motive ettiğini dile getirdi. Mete Tuncer, 'Çocuklar kendi ürettiklerini gördükleri zaman bu işi daha bir zevkle yapıyorlar. Sonuçta yaptığınız bir şey kitleye ulaştığı zaman bir anlamı, değeri oluyor. Sergimize renklerin kardeşliği adını verdik. Çünkü renkler birbirleriyle uyumludur. Renklere anlam veren insanların anlayışları, politikalarıdır. Örneğin sarıya herkes başka bir anlam verir. Benim gözümde her çocuk bir renktir. Burada bir uyumu, iletişimi sağlamak için renklerin kardeşliği dedik. Tüm insanlar kardeştir, kardeşlik sadece biyolojik bir şey değildir ' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln'de Çocuklar ?renklerin Kardeşliği? Adlı Resim Sergisi Açtı - Son Dakika


Advertisement