Köln'deki Tarihi Gözetleme Kulesi'nde Ebru Sergisi - Son Dakika
Güncel

Köln'deki Tarihi Gözetleme Kulesi'nde Ebru Sergisi

Köln\'deki Tarihi Gözetleme Kulesi\'nde Ebru Sergisi

Köln'deki Tarihi Gözetleme Kulesi'nde ebru sergisiHakan Aytaş, Köln, 21 Haziran (DHA) - Almanya'nın Köln kentinde müze olarak kullanılan tarihi Gözetleme Kulesi'nde (Museum Zündorfer Wehrturm) açılan sergide Ebru sanatı eserleri de yer aldı.

21.06.2016 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köln'deki Tarihi Gözetleme Kulesi'nde ebru sergisi

Hakan Aytaş, Köln, 21 Haziran (DHA) - Almanya'nın Köln kentinde müze olarak kullanılan tarihi Gözetleme Kulesi'nde (Museum Zündorfer Wehrturm) açılan sergide Ebru sanatı eserleri de yer aldı. Sanatçı Asuman Hasırcıoğlu'nun yağlı boya ve Ebru eserleri ile Alman Ulla Horky'nin yağlı boya eserlerinin yer aldığı sergi 10 Temmuz'a kadar açık kalacak.

'Ebrunun tanınması çok önemli'

Serginin açılış konuşmasını yapan Museum Zündorfer Wehrturm Müdürü Antje Winkler-Süsse, Asuman Hasırcıoğlu'nu tanıtırken Ebru sanatı hakkında bilgiler verdi. Sanatçı Asuman Hasırcıoğlu da serginin açılışına gelen davetlilere Ebru sanatını anlattı. Ebru sanatını Almanya'da tanıtmak için yıllardır emek verdiğini belirten Hasırcıoğlu, 'Ebru sanatının tanınması çok önemli. Çünkü Horasan'dan Türkistan'dan Anadolu'ya getirmiş olduğumuz Ebru sanatımız uluslar arası platformda hak ettiği yeri bulabilmiş değil. Bu çok yönlü ve derin felsefesi olan sanatın daha iyi yerlerde olması gerekiyor' dedi. Asuman Hasırcıoğlu, Ebru sanatının tanınması ve yaygınlaşması için kurslar verdiğini de sözlerine ekledi.

Hauptstrasse 181, 51143 Köln adresindeki Museum Zündorfer Wehrturm'daki sergi, çarşamba ve cumartesi günleri 15.00-18.00, pazar günleri ise randevu alınarak 14.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln'deki Tarihi Gözetleme Kulesi'nde Ebru Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement