Kolombiya'nın Farc ile Olası Barışı Referanduma Götürme Önerisi - Son Dakika
Güncel

Kolombiya'nın Farc ile Olası Barışı Referanduma Götürme Önerisi

Kolombiya\'nın Farc ile Olası Barışı Referanduma Götürme Önerisi

Nobel Barış Ödülü sahibi, eski Kosta Rika Devlet Başkanı Sanchez, öneriyi eleştirdi Sanchez: "Karmaşık bir anlaşmayı halkın anlaması çok zor"

06.09.2013 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosta Rika'nın eski Devlet Başkanı, Nobel Barış Ödülü sahibi Oscar Arias Sanchez, Kolombiya'da hükümetin, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile yapılacak olası barışı referanduma götürme önerisini eleştirdi.

Sanchez, Kolombiya'nın NTN24 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Referandumla, halkın katılımının FARC ve hükümet arasındaki anlaşmaya meşruluk tanıyacağını biliyorum. Ancak bunun çok zor olduğu görüşündeyim" dedi.

Orta Amerika ülkeleri arasındaki iç savaşları engellemek için gösterdiği çabaları dolayısıyla 1987'de Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Sanchez, referandumun iyi bir seçenek olmadığını, sayfalar dolusu ve çok karmaşık sorunların ele alındığı bir anlaşmayı halkın anlamasının çok güç olduğunu vurguladı.

Sanchez, bu nedenle anlaşmanın sandıkta reddedilebileceğini belirterek, "50 yıl daha kardeşlerin birbirini öldürmeye devam edebileceği" uyarısında bulundu.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, geçen hafta, Küba'nın başkenti Havana'daki barış görüşmelerinin ilerlediğini, barış anlaşması olacaksa bu konuda Kolombiya halkının son sözü söyleyeceğini belirtmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolombiya'nın Farc ile Olası Barışı Referanduma Götürme Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement