Komşuları Kızıp Yolu Kapatınca 'Yolsuz' Kaldılar - Son Dakika
Güncel

Komşuları Kızıp Yolu Kapatınca 'Yolsuz' Kaldılar

Komşuları Kızıp Yolu Kapatınca \'Yolsuz\' Kaldılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde apartmanlarının önünde sokağa açılan yol olmadığı için komşularına ait bahçedeki patika yolu kullanan 4 apartmanda yaşayan vatandaşlar, komşularının yolu tel örgü ile kapatması sonucu 'yolsuz' kaldı.

12.04.2012 10:49

Antalya'nın Alanya ilçesinde apartmanlarının önünde sokağa açılan yol olmadığı için komşularına ait bahçedeki patika yolu kullanan 4 apartmanda yaşayan vatandaşlar, komşularının yolu tel örgü ile kapatması sonucu 'yolsuz' kaldı.

Sugözü Mahallesi Kütürüp Beleni'nde yolu olmayan 4 apartmanda yaşayan vatandaşlar, 25 yıldır müstakil bir evde yaşayan komşularına ait bahçeden geçen patikayı kullanıyordu. İddiaya göre binalarda oturan vatandaşların çocuklarının bahçesinde oynarken gürültü yaptığı gerekçesiyle 50 yaşındaki Yakup Ü., patika yolu demir parmaklıklarla kapattı. Bunun üzerine Özgül, Doğan, Dünya ve Mustafa Bey apartmanlarında yaşayan vatandaşlar, sokağa çıkabilmek için demir parmaklıkların üzerinden atlamak zorunda kalıyor.

Apartman sakinlerinden 57 yaşındaki Mustafa Özgül, yaklaşık 25 yıldır Özgül Apartmanı'nda ikamet ettiğini belirterek, "Alanya Belediyesi'ne birçok kez dilekçe vermemize rağmen bir gelişme olmadı. Son olarak yıllardır içerisinden geçerek evimize ulaştığımız bahçe sahibi de çocukların bahçede çok gürültü yaptığını söyleyerek, bahçesinde bulunan patikayı kapattı. Böylece apartmanlara giden tek ulaşım yolu da kapanmış oldu. Biz burada kendi evimizde hapis hayatı yaşıyoruz" dedi.

Binalarda yaklaşık 35 kişinin yaşadığını dile getiren Özgül, "Çocuklarımız okula giderken duvarlardan atlamak zorunda kalıyor. Apartmanda yaşlı ve yatalak insanlar var. Bu kişiler yolun kapanmasıyla birlikte evlerinden çıkamaz oldular. Bu apartmanlardan birinde bir yangın çıksa itfaiye veya ambulans bizim evlerimize ulaşamaz. Hepimiz çok mağduruz. Yetkililere birçok kez ulaşmaya çalıştık ama sesimizi duyuramadık. İstediğimiz sadece 50 metrelik bir yol" diye konuştu.

Bina sakini 32 yaşındaki Adem Doğan ise, "Biz sadece evimizde girip çıkmak için yol istiyoruz. 2012 yılında medeniyetten ayrı bir hayat yaşamak zorunda kaldık. Bizlere ne misafir gelebiliyor ne de acil bir durumda biz dışarı çıkabiliyoruz. Belediye başkanımız ve tüm yetkililerden yol istiyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Komşuları Kızıp Yolu Kapatınca 'Yolsuz' Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement