Konya?da Eşarpla Boğularak Öldürülen Yaşlı Kadının 14 Yıl Sonra Failleri Bulundu - Son Dakika
Güncel

Konya?da Eşarpla Boğularak Öldürülen Yaşlı Kadının 14 Yıl Sonra Failleri Bulundu

Konya?da Eşarpla Boğularak Öldürülen Yaşlı Kadının 14 Yıl Sonra Failleri Bulundu

Konya'da eşarpla boğularak öldürülen yaşlı kadının 14 yıl sonra failleri bulundu KONYA'nın Çumra İlçesi'ne bağlı İçeriçumra Mahallesi'nde 14 yıl önce evinde dövülerek ve eşarpla boğularak öldürülmüş halde bulunan 73 yaşındaki Fatma Topçu'nun, babaları öldüğü ve anneleri de başka bir adamla evlendiği için 4 yaşından sonra bakmaya başladığı torunları İsmail K. (35) ve Fatma Ç. (36) ile birlikte bir bakkal dükkanından hırsızlık yaptıktan sonra yine hırsızlık yapmak için yaşlı kadının evine giren arkadaşları Salih K.(35) tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

10.01.2015 13:44

Konya'da eşarpla boğularak öldürülen yaşlı kadının 14 yıl sonra failleri bulundu

KONYA'nın Çumra İlçesi'ne bağlı İçeriçumra Mahallesi'nde 14 yıl önce evinde dövülerek ve eşarpla boğularak öldürülmüş halde bulunan 73 yaşındaki Fatma Topçu'nun, babaları öldüğü ve anneleri de başka bir adamla evlendiği için 4 yaşından sonra bakmaya başladığı torunları İsmail K. (35) ve Fatma Ç. (36) ile birlikte bir bakkal dükkanından hırsızlık yaptıktan sonra yine hırsızlık yapmak için yaşlı kadının evine giren arkadaşları Salih K.(35) tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü. Katil zanlısı Salih K.?nın fuhuşa aracılık etmekten tutuklanarak 3 yıldır Burdur'da cezaevinde yattığı öğrenilirken, yaşlı kadının 2 torunu göz altına alındı.

EŞARPLA BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Olay, 14 yıl önce Konya'nın Çumra İlçesi'ne bağlı İçeriçumra Mahallesi'nde meydana geldi. Yüzde 80 oranında görme ve işitme engelli olan 73 yaşındaki Fatma Topçu, tek başına yaşadığı tek katlı müstakil evde dövülerek ve eşarpla boğularak öldürülmüş halde bulundu. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, yaşlılık aylığı alan Fatma Topçu'nun parasının alındığını ve evdeki bazı bakır türü eşyaların çalındığını tespit etti. Ayrıca olayın yaşandığı gün evin bahçe duvarının bitişiğinde bulunan ve küçük penceresi evin bahçesine bakan bakkal dükkanından da sigara ve yiyecek çalındığını belirledi.

OLAY AYDINLATILAMADI

Olayın bakkal dükkanında hırsızlık yaptıktan sonra yine hırsızlık amacıyla eve giren kişi yada kişilerin yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duran jandarma ekipleri çalışma başlattı. Evde ve bakkal dükkanında parmak izi araştırması yapan ekipler kıl, tükürük ve sigara izmariti gibi delilleri de muhafaza altına aldı. Olaydan bir süre sonra yapılan ihbar üzerine bakkal dükkanından çalınan malzemelerin bir kısmı da Fatma Topçu'nun evine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tarlasında bulundu. Yaklaşık 20 kişinin ifadesine alan ve 100'den fazla kişinin DNA örneklerini araştıran jandarma ekipleri örnekler ile eşleşme bulamayınca olayın faillerine ulaşamadı.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Aradan geçen 14 yılın sonunda 4 çocuk annesi Fatma Topçu'nun kızları Fadime ve Zarife Karaaslan jandarmaya müracaat ederek olayın aydınlatılmasını istedi. Konya İl Jandarma Komutanlığı özel bir ekip oluşturdu. Olayın kim tarafından yapılmış olabileceğini belirlemek için 250'den fazla kişinin ifadesini alan ekipler, bakkaldan çalınan malzemelerin yaşlı kadının tarlasında bulunması üzerine olayı Fatma Topçu'ya yakın olan birisinin yapmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

TORUNLARI ANLATTI

Bunun üzerine 4 yaşlarındayken babaları öldükten sonra anneleri başka bir adamla evlenince babaanneleri Fatma Topçu'nun bakımlarını üstlendiği torunları İsmail K.(35) ve Fatma Ç.?nin (36) ifadelerini aldı. 2 kardeş verdikleri ifadede o dönemde Karaman'da yaşayan ve sürekli görüştükleri arkadaşları Salih K.?nın yaptığını ileri sürdü. Birlikte evin bahçe duvarına bitişik olan ve küçük penceresi bahçeye bakan bakkal dükkanından hırsızlık yaptıklarını anlatan 2 kardeş, daha sonra Salih K.nın yine hırsızlık amacıyla babaanneleri Fatma Topçu'nun evine girererek babaannelerini dövüp, eşarpla boğarak öldürdüğünü idda etti. Kendilerinin de bu olayı sakladığını ileri sürdü.

DNA ÖRNEKLERİ TUTTU

Yapılan araştırma sonrası Fatma Topçu'yu öldürdüğü iddia edilen Salih K.nın, fuhuşa aracılık etmekten tutuklanarak 3 yıldır Burdur'da cezaevinde yattığını belirledi. Salih K.?dan alınan DNA örnekleri ile yaşlı kadının evinin etrafında bulunan sigara izmaritinden alınan örneklerin eşleştiği belirlendi. Cezaevinde bulunan Salih K.?nın yaşlı kadını öldürdüğü iddialarını kabul etmediği öğrenilirken, göz altına alınan Fatma Topçu'nun torunları İsmail K.(35) ve Fatma Ç. jandarmada verdikleri ifadenin ardından adliyeye sevk edildi.

YEĞENLERİMİZDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMEZDİK

Fatma Topçu'nun kızları Fadime ve Zarife Karaaslan ise aradan 14 yılda geçse adaletin yerini bulduğu için çok mutlu olduklarını belirterek, "İsmail ve Fatma'yı 4 yaşından sonra hep annem büyütmüştü. Yeğenlerimizden böyle bir şey beklemezdik. Ama içimizde her zaman bir kuşku vardı.. Olaydan sonra zaten İsmail askere gitti ve ablası da evlenince aramız açıldı. Fazla görüşmüyorduk. Bu işin peşini bırakmadık ve adalet yerini buldu." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya?da Eşarpla Boğularak Öldürülen Yaşlı Kadının 14 Yıl Sonra Failleri Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement