Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 sanığın yargılanması devam ediyor.
Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşması, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.
Duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.
Tutuksuz sanıklardan, örgütte bölge talebe mesullüğü ve büyük bölge talebe mesullüğü görevlerini yaptığı ileri sürülen Ahmet A, hakkındaki suçlamaları kabul ederek, etkin pişmanlık hükümlerinden faydanlanmak istediğini dile getirdi.
Örgüte ait muhtelif evlerde kaldığını ve çeşitli görevler üstlendiğini ifade eden Ahmet A, yapı içinde "Akif" kod adını kullandığını söyledi.
Üzerine kayıtlı 3 telefon numarası olduğunu, bunlardan ikisini kendisinin kullandığını belirten Ahmet A, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock ve Kakao'yu kullandığını da itiraf etti.
Mahkeme Başkanının "Neden başka bir haberleşme programı değil de ByLock'u kullandın?" sorusu üzerine sanık Ahmet A, "O zamanlarda niye ByLock kullandığımızı biz de bilmiyorduk. 'Yükleyin' talimatı geldi, yükledik." yanıtını verdi.
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten tutuksuz sanıklardan Onur U. da hakkındaki suçlamaları kabul etti.
İddianamede, örgüte finans sağladığı, örgüte ait Zaman gazetesinde temsilcilik yaptığı belirtilen Onur U, FETÖ ile lise döneminde tanıştığını söyledi.
Örgüte ait dershaneye gittikten sonra üniversite döneminde de örgütle bağlantısının devam ettiğini anlatan Onur U, "Mezun olduktan sonra Zaman gazetesi ve Sürat Kargo'da çalıştım. Daha sonra Mevlana Üniversitesi'nde insan kaynakları biriminde çalıştım. 2014 yılında gazetede çalışıyor olmam nedeniyle, zorunlu olarak örgütün bir protestosuna katıldım." ifadelerini kullandı.
Onur U, örgüt için himmet toplamadığını öne sürerek, "Bu yapının bir terör örgütü olduğunu öğrendikten sonra pişman oldum. İlk başlarda bu yapıya halisane niyetlerle ve maddi sıkıntılar nedeniyle girmiştim. Terör örgütü olduğunu bilmiyordum." diye konuştu.
Tutuksuz sanıklardan Hamit Ş. de örgütle öğrencilik yıllarında tanıştığını öne sürdü.
2009-2013 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde eğitim gördüğünü anlatan Hamit Ş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maddi sıkıntılar yaşıyordum. Öğrenim bursuna ihtiyacım olduğu için bu yapıya dahil oldum ve örgüte ait muhtelif evlerde kaldım. Konya'da ev abiliği ve bölge talebe mesullüğü yaptım. Örgütteki kod ismim 'Halil'di. Bunun bir kod ismi olduğunu sonradan anladım. Örgütten birisi bana 'Sana Halil ismi çok yakışıyor. Artık sana Halil diyelim' dedi. Bu şekilde bana Halil demeye başladılar."
Hamit Ş, daha sonra küçük bölge imamlığı yaptığını, bu görevi sırasında örgütten bin 300 lira civarında bir maaş aldığını aktardı.
Sanık Hamit Ş, 2014 yılında Konya'dan ayrılarak memleketine döndüğünü ve örgütle de bir bağlantısının kalmadığını belirtti.
Son Dakika › Güncel › Konya'daki Fetö/pdy Çatı Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?