Konya Yeniden Zehirlenen 5 Kişilik Ailenin İki Çocuğu Öldü - Son Dakika
Güncel

Konya Yeniden Zehirlenen 5 Kişilik Ailenin İki Çocuğu Öldü

Konya Yeniden Zehirlenen 5 Kişilik Ailenin İki Çocuğu Öldü

Konya'nın Karapınar İlçesi'nde Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Tedavi Altına Alınan 5 Kişilik Aileden 2 Çocuk Öldü.

25.11.2010 18:43

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan 5 kişilik aileden 2 çocuk öldü.

Sandıklı Mahallesi'nde yaşayan ve bir etli ekmek salonunda çalışan 34 yaşındaki Ali Kara, 27 yaşındaki eşi Azize Kara, çocukları 9 yaşındaki Esma Kara, 5 yaşındaki Furkan Kara ve 2 yaşındaki Arzu Kara, önceki gün öğle saatlerinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Arzu Kara, olay günü yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Kara ailesinin diğer fertleri de yapılan ilk müdahalenin ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altında olan Furkan Kara da, bugün sabah saatlerinde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. İçtikleri meyve suyundan zehirlendikleri şüphelenen Kara ailesinden Esma Kara'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, anne ve babanında durumunun iyi olduğu belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, "Kara ailesinin gıdadan zehirlendiği şüphe ediliyor. Fakat kesin sonuç, yapılacak analiz sonucu belli olacak. Ölen çocukların yapılan otopsilerinde ise çocuklardan birinde karaciğer büyümesi, diğerinde de kalp iltihaplanması (Perikardit) olduğu saptandı."dedi.

Karapınar Cumhuriyet Savcılığı, evdeki tüm gıdalardan alınan numuneler ile yaşamını yitiren çocukların kan ve idrar örneklerini tahlil ettirmek üzere bir kısmını Ankara Refik Saydam Hıfzıshha Merkezi Başkanlığı'na, bir kısmını da Konya Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderdiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Yeniden Zehirlenen 5 Kişilik Ailenin İki Çocuğu Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement