Kooperatifler Örnek Ana Sözleşmelerle Yenilendi - Son Dakika
Güncel

Kooperatifler Örnek Ana Sözleşmelerle Yenilendi

Kooperatifler Örnek Ana Sözleşmelerle Yenilendi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlık olarak; Türk Hukuk sistemi içinde özel önem verilen ve düzenleme yapılan bir ortaklık modeli olan kooperatifler aracılığıyla toplumun geniş kesimlerine, sekiz milyondan fazla kooperatif ortağına...

26.11.2013 12:15

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlık olarak; Türk Hukuk sistemi içinde özel önem verilen ve düzenleme yapılan bir ortaklık modeli olan kooperatifler aracılığıyla toplumun geniş kesimlerine, sekiz milyondan fazla kooperatif ortağına önemli hizmetlerin sunulduğunu bildirdi.

"Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı ile belirlediğimiz yeni kooperatifçilik politikalarımız çerçevesinde, kooperatiflerin ekonominin farklı sektörlerinde faaliyet göstermesi yönündeki çalışmalara devam ediyoruz" diyen Bakan Yazıcı, "Bu amaçla yaptığımız çalışmalardan en önemlisi "Örnek Ana sözleşmeler" hazırlayarak sektöre rehberlik etmektir. Bu çerçevede hem yeni sektörlerde kooperatif modelle tasarrufları ekonomiye kazandırmak, hem de mevcut kooperatiflerin değişen mevzuat karşısındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.

Bakan Yazıcı yapılan çalışmaları şöyle sıraladı:

"Karayolu Yük Taşıma, Karayolu Yolcu Taşıma, Üretim ve Pazarlama, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme, Tüketim, Temin Tevzi, Turizm Geliştirme, Küçük Sanat, Yaş Sebze ve Meyve Pazarlama, Pazarcılar İşletme, Deniz Yük Taşıma, Deniz Yolcu Taşıma, Karşılıklı Sigorta, Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Kooperatifleri için Örnek Anasözleşmeler hazırlanarak yürürlüğe konulmuş olup, Bakanlığımız web sayfasında yayınlanmıştır"

Yazıcı, kooperatif kurmak isteyen vatandaşlarımıza yol göstermesi ve rehberlik etmesi amacıyla Örnek Anasözleşmeler'in bir set halinde bastırıldığını ve değerli kooperatifçilerin ve girişimcilerimizin hizmetine sunulduğunu ifade etti.

DAHA AZ BÜROKRASİ DAHA ÇOK KOOPERATİF GİRİŞİMCİLİĞİ

Ülke genelinde kooperatif girişimcilerinin önünü açmak ve kuruluş işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla örnek anasözleşmesi hazırlanan kooperatiflerden büyük bir bölümüne ilişkin kuruluş izni verme yetkisi Ticaret İl Müdürlüklerine devredildiğini söyleyen Bakan Hayati Yazıcı, hizmeti bulunduğu yerde alacak olan girişimciler sayesinde kooperatifleşme oranının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kooperatifler Örnek Ana Sözleşmelerle Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement