Köpük Partisi Faciasının Ardından - Son Dakika
Güncel

Köpük Partisi Faciasının Ardından

Köpük Partisi Faciasının Ardından

2008 yılında Antalya Kundu’da bulunan 5 yıldızlı otelde köpük partisinde elektrik kaçağından 3 kişi hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak konuşan köpük makinesini imal eden Mehmet Demirbilek, suçlamaları kabul etmedi.

04.05.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2008 yılında Antalya Kundu'da bulunan 5 yıldızlı otelde köpük partisinde elektrik kaçağından 3 kişi hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak konuşan köpük makinesini imal eden Mehmet Demirbilek, suçlamaları kabul etmedi.

Partide kullanılan köpük makinesini imal eden Mehmet Demirbilek, 6 yıl sonra hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Kaza yerinde 40 civarında makine kullanılmaktadır. Cihazlardan biri de imalatını benim yaptığım köpük makinesidir. Olay yerine kazadan hemen sonra gelen Özlü Jandarma Karakolu heyeti raporlarını düzenliyor, krokisini çiziyor. 60 adet resim çekiyor. Olay yerini kameraya kaydediyor" dedi.

"JANDARMANIN FOTOĞRAFLARINDA YANIK ÜÇLÜ PRİZ VAR"

Jandarmanın çektiği fotoğraflara bakıldığında elektrik kaçağının meydana geldiği popcorn makinesine ait yanık üçlü prizin göründüğünü belirten Demirbilek, "Fakat mahkemem bütün bu delileri gözardı etmiştir" diye konuştu.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Olay anında çekilen kamera görüntüsü izlendiğinde, elektrik akımına kapılanların yerde yattığını, görevlilerden birinin kaçağın makineden mi olduğunu belirlemek için eli ile kontrol ettiğini ifade eden Demirbilek, delilin mahkeme tarafından gözardı edildiğini ve ODTÜ bilirkişi heyetinin düzenlemiş olduğu raporda popcorn makinesine ait yanık priz ve kabloları köpük makinesine ait gibi gösterilerek yalan beyanda bulunduğunu iddia etti.

Demirbilek sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı olay yerine geldiğinde makineye keşif yapıp, ölçü aletleriyle çalıştırıp makineyi inceleyerek elektrik kaçağının olmadığını, makinenin normal olduğunu tespit etmiştir. Bunlar da gözardı edilmiştir. Sanayi Bakanlığı, Sanayi Müdürlüğü kendi yönetmeliğini hiçe sayarak da tarafıma tespit yapılmadan 'Tespit yapılmıştır' diyerekten usülsüz ceza düzenlemişlerdir. Olayla ilgili hiç bir kusurum yok. Hatası olanlar mutlaka cezasını çekmeliler. Ben cezayı değil, ömrüm boyunca bu 3 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten suçlanmamı kabul edemiyorum."

2008 yılında meydana gelen olayda 2'si İsrailli turist, 1'i Türk animatör 3 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.Olayla ilgili olarak köpük makinesi operatörü Tuncay D. otel genel müdürü Mehmet Y., köpük makinesini satın alarak otele kiralayan şirketin sahibi Erol K. ile köpük makinesini imal eden Mehmet Demirbilek hakkında soruşturma açılmış, 2011 yılında ise tutuksuz yargılanan 4 kişi 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan ve mahkeme ile avukat masraflarını karşılamalarına karar verilen sanıkların, 7 gün içerisinde temyiz yoluna başvurabileceği belirtilerek tutuklanma taleplerinin reddine karar verilmişti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köpük Partisi Faciasının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement