Kore Gazisinin Cenazesine Alman Arkadaşı da Geldi - Son Dakika
Güncel

Kore Gazisinin Cenazesine Alman Arkadaşı da Geldi

Kore Gazisinin Cenazesine Alman Arkadaşı da Geldi

Almanya'da yaşayan ve vefat eden Kore Gazisi 81 yaşındaki Nurettin Keleş'i son yolculuğunda, hastanede tanıştığı Alman arkadaşı 70 yaşındaki Georg Konrad Oswald yalnız bırakmadı.

28.07.2013 12:25

Almanya'da yaşayan ve vefat eden Kore Gazisi 81 yaşındaki Nurettin Keleş'i son yolculuğunda, hastanede tanıştığı Alman arkadaşı 70 yaşındaki Georg Konrad Oswald yalnız bırakmadı. Askerlerin omuzlarında taşıdığı Nurettin Keleş'in cenazesi Kars Şehitler Camisi'ndeki törenin ardından toprağa verildi.

Karslı Nurettin Keleş, 1953 yılında Kore'de savaşarak gazi oldu. Daha sonra gurbetçi olarak Almanya'nın Lörrach kentine giden Keleş, çalışıp emekli oldu ve burada yaşamaya devam etti.

Kore gazisi Nurettin Keleş, geçen ay hastalanarak Almanya'da bir hastaneye kaldırıldı. Keleş, hastanede Alman vatandaşı Georg Konrad Oswald ile aynı odada yattı. Hasta yataklarında tanışan Keleş ile George Konrad Oswald arasında bu süre içerisinde sıkı bir dostluk gelişti. Georg Konrad Oswald'un babalarının yanından bir an olsun ayrılmadığını belirten çocukları, babalarını tuvalete bile Oswald'un götürdüğünü söyledi.

HASTANEDE VEFAT ETTİ

Hastanede 15 gün kalan Nurettin Keleş vefat edince cenazesi memleketi Kars'a getirildi. Bir ay önce tanıştığı hastane arkadaşını yalnız bırakmayan Georg Konrad Oswald, Keleş'in çocukları ve torunlarıyla birlikte cenazeye katılmak için Kars'a geldi.

Dört ay önce de Almanya'da eşi ölen Nurettin Kelleş için Şehitler Camisi'nde askeri cenaze töreni düzendi. Georg Konrad Oswald, saf tutarak hastane arkadaşının cenaze namazına katıldı. Askerlerin omuzlarında taşınan Nurettin Keleş'in cenazesi gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Nurettin Keleş'in torunları, "Dedemizin cenaze töreni için en çok Georg amcanın Almanya'dan gelmesi bizi şaşırttı ve duygulandırdı. Dedemle hastanede tanıştı ve onu çok sevdi. Bizden çok o dedemle ilgileniyordu. Dedemi kaybedince çok üzüldü ve bizimle gelmek istedi. Dedemin anılarını dinlemekten keyif alıyordu" dedi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kore Gazisinin Cenazesine Alman Arkadaşı da Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement