Korkmaz'ın Annesine, Oğlunun Lüle Taşından Minyatür Büstü Hediye Edildi - Son Dakika
Güncel

Korkmaz'ın Annesine, Oğlunun Lüle Taşından Minyatür Büstü Hediye Edildi

Korkmaz\'ın Annesine, Oğlunun Lüle Taşından Minyatür Büstü Hediye Edildi

Eskişehir'de, Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için hazırlanan sinevizyonun gösterimi sırasında ailesi ve programa katılanlar, gözyaşlarına ...

01.12.2013 13:39

Eskişehir'de, Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'a, oğlunun lüle taşından yapılmış minyatür büstü hediye edildi.

Ali İsmail Korkmaz anısına bir restoranda düzenlenen programda konuşan ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşine ait heykelin, Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önüne törenle dikildiğini anımsattı.

Eskişehir'in, kendileri için ikinci memleket olduğunu ifade eden Korkmaz, "Dün, Ali İsmail'in heykeli dikildi. Ali İsmail'in bir tane siyah gömlekli bir fotoğrafı var, böyle tuğladan bir duvara yaslanmış... O, üniversiteye kayda geldiği zaman Espark'ın önündeki bacaya oturmuş, orada fotoğrafını çekmiştik. Şimdi o bacanın önünde heykeli dikiliyor. Maalesef, sözler yeterli değil."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in konuşmasının ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, lüle taşı portre sanatçısı Mehmet Başsav'ın yaptığı Ali İsmail Korkmaz'ın minyatür büstünü, annesi Emel Korkmaz'a verdi.

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, bunun üzerine yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Bu arada, Korkmaz'ın fotoğraflarıyla hazırlanan sinevizyonun gösterimi sırasında ailesi ve programa katılanlar, duygusal anlar yaşadı.

Dua edilmesi ve yemek ikramıyla sona eren etkinliğe, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı üyeleri de katıldı.

Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Korkmaz'ın darp edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H. tutuklanmıştı. Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Korkmaz'ın Annesine, Oğlunun Lüle Taşından Minyatür Büstü Hediye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement