Korsan Servise Ceza Yağacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Korsan Servise Ceza Yağacak

Korsan Servise Ceza Yağacak
09.09.2009 01:42

Özel Servis Araçları Yönetmeliği'nde Yapılan Düzenlemeye Göre C Plakasız Servis Taşımacılık Yapan Araçlara 15 Gün Trafikten Men ve Sahiplerine de Para Cezası Verilecek.

Özel Servis Araçları Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeye göre C plakasız servis taşımacılık yapan araçlara 15 gün trafikten men ve sahiplerine de para cezası verilecek.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Özel Servis Araçları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, korsan taşımacılık yapan kişi ve firmalara ağır yaptırımlar getirildi. 1 Eylülde yürürlüğe giren yeni yönetmelik, (C) plakası olmadan izinsiz servis taşımacılığı yapan araçlara 15 gün trafikten men ve sahiplerine de maktu para cezasını öngörüyor.

UKOME tarafından iptal edilecek

Ayrıca, yapılan denetimlerde aracı (C) plakalı olmadığı halde, bu plakaları araçlarına takan kişi ya da şirketler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunularak, bu kişi veya şirketlerin adına kayıtlı tüm araçlarının (C) plakaları ve özel servis aracı çalışma ruhsatları Ulaşım  Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından iptal edilecek.

Esnaf odası memnun

YENİ yönetmelik, mülkiyetindeki araçlarla kendi personelini ya da müşteri taşıyacaklar için de belediyeden özel izin belgesi, ücretsiz müşteri servisi izin belgesi, güzergah izin belgesi ve taşıt tanıtma kartı alma zorunluluğu getiriyor. Bu araçlara, UKOME tarafından belirlenecek şekil ve ebatlarda logo ve/veya kuşak konulması zorunluluğu getirilirken, kurallara uymayanların araçları trafikten men edilip, aracın sahibi olan kişi veya kurumlar maktu para cezasıyla cezalandırılacak. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, yeni yönetmeliğin servis işletmecilerinin kimi mağduriyetlerini giderdiğini belirterek, “Yönetmeliğin yüzde 90’ı bize hitap ediyor” dedi. Elmadağlı, maddelerin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Kreş ve servislerine  yeni düzenlemeler

YÖNETMELİK, mülkiyetindeki araçlarla servis hizmeti veren okul öncesi özel eğitim kurumları, kreş ve gündüz bakımevleri ile ilgili yeni düzenlemeler de getiriyor. Yeni yönetmelikle, mülkiyetindeki araçlarla servis taşımacılığı yapan bu kurumlar okul servisi taşımacılığı yapan diğer araçlar gibi uygunluk, güzergah izin belgesi, taşıt tanıtma kartı alacak. Kurallara uymayanların araçları eksikleri giderilinceye kadar trafikten men edilerek para cezası uygulanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korsan Servise Ceza Yağacak - Son Dakika


Advertisement