Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 9'ncu Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 9'ncu Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

Kosova\'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 9\'ncu Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı Rugova ölümünün 9'ncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı Miloseviç güçlerine ilk karşı gelen ve Kosova'da ilk siyasi parti olan LDK'yı kuran, Kosova Cumhuriyeti'nin temellerini atan ve Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı olan İbrahim Rugova ölümün 9'cu yıldönümünde mezarı başında anıldı.

21.01.2015 20:35

Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı Rugova ölümünün 9'ncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Miloseviç güçlerine ilk karşı gelen ve Kosova'da ilk siyasi parti olan LDK'yı kuran, Kosova Cumhuriyeti'nin temellerini atan ve Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı olan İbrahim Rugova ölümün 9'cu yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Başbakan İsa Mustafa başta olmak üzere Kosova'nın dört bir yanından gelenler, Rugova'nın Priştine'deki mezarını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.

LDK partisi Başkanı ve Başbakan İsa Mustafa, Rugova'nın muazzam eserlerinin tüm Kosovalıları şereflendirdiğini belirtti. En zor dönemlerde önemli kararlar alan İbrahim Rugova'nın tarihin yönünü belirlediğini kaydeden Başbakan Mustafa, Kosova'ya destek veren dost ülkelerle özgür ve bağımsız Kosova'nın gerçek olmasını sağladığını anımsattı. Konuşmasında Mustafa, Rugova'nın sayesinde Kosova'da batı yanlısı siyasi partilerin oluştuğuna vurgu yaparak, Rugova'dan sonra Kosova'yı NATO ve AB ile bütünleştirmek hedef olacaktır dedi.Mustafa, İbrahim Rugova'nın, 20'inci yüzyılın en seçkin şahıslardan biri olduğunu vurgularken, Rugova, 'Kosovanın Gandisi 'olarak tarihte yer alacaktır dedi.

İbrahim Rugova 21 Ocak 2006 yılının Aralık ayında akciğer kanseri sonucunda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 9'ncu Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement