Kosova'ya Büyük Yardım - Son Dakika
Güncel

Kosova'ya Büyük Yardım

Kosova\'ya Büyük Yardım

Türk Kızılayı, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çaykur Genel Müdürlüğü Tarafından Kosova'ya Gıda, Giyim ve İlaç Malzemeleri Gönderildi.

09.03.2011 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından Kosova'ya gıda, giyim ve ilaç malzemeleri gönderildi.

Kosova genelinde ihtiyaç sahibi aileler dağıtılmak üzere Türk Kızılayı tarafından 2 TIR dolusu gıda, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından 9 bin 900 koli ilaç paketi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 tekerlekli sandalye, Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından bin 500 adet okul çantası göderildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Hayati Çetin ve Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan Kosova'nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç'i makamında ziyaret ederek göderilen yardımları teslim etti.

Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırılan Anadolu ilköğretim Okulu'nda gerçekleşen törende bir konuşma yapan Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, Türkiye Cumhuriyeti'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bütüç: ?Bugün Mamuşa tarihi bir gün yaşamaktadır. Ana ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti bir kez daha Kosova Cumhuriyetine yanında olduklarını en güzel bir şekilde ifade etmiştir. Türkiye Cumhuriyetine desteklerinden dolayı Kosova halkı adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Bütüç, gönderilen ilaçların Mamuşa'da 1 yıllık ilaç yardımını kapsadığını ve hastalara bedava ilaç vereceklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan: ?Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği yardımlar Kosova genelinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacaktır. Bu aslında Türkiye ile Kosova arasındaki kardeşliğin çok önemli sembollerinden birini oluşturan bir çalışma. Onun için ben yardımlardan dolayı sizlerin namına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. 1 ila 15 Nisan tarihleri arasında Kosova'yı çok önemli bir sınav bekliyor. Önümüzdeki ay 30 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleşecek olan nüfus sayımları var. Bu sayımlar Kosova'da bulunan tüm topluluklar için önemli sadece Türk soylular için değil. Arnavutlar, Sırplar, Goralılar, Boşnaklar bütün toplulukların toplum içindeki yerini tespit etmeleri açısından çok önemli. Onun için başta değerli öğretmenlerimiz olmak üzere bütün yetkililere görev düşüyor. Bu çalışmalardan başarılı çıkacağınızdan eminim" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'te: ?Et tırnaktan ayrılmaz derler bu çok doğrudur, sizler bizim bir parçamız, bizde sizin bir parçanızız. Sizin derdiniz, bizim derdimiz. Sizin probleminiz, bizim problemimiz. Siz güzellikler yaşadığınız zaman biz mutlu oluyoruz, üzüldüğünüz zaman biz üzülüyoruz. Onun için bugün sizlerle burada güzel anılar yaşamak üzere geldik. Hepinizi çok seviyorum" dedi.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Hayati Çetin ise, ?Türk Kızılayı olarak geçmişte olduğu gibi, bugünde yarın da Kosova halkının, Mamuşa halkının yanında olacaktır. Türkiye'den Tük Kızılayı Genel Başkanımız Tekin Küçükali'nin selamlarını getirdim. Cumartesi günü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la Kızılay'ın Ege Bölgesi Kan Merkezi'nin açılışında Başbakanımıza Kosova'ya geleceğimizi söyledik, sizlere kucak dolusu selamlarını iletmemizi istediler" şeklinde konuştu.

Konuşma töreni ardından Arif Bütüç, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'e Balkan geleneğine ait el işi yelek ile teşekkür belgesi verdi. Gökçek, hediyesini alırken, ?İnşallah buradan bir de gelin alırız"dedi. Nevin Gökçek'te 50 adet tekerlekli sandalye dışında özel teknik donanıma sahip tekerlekli sandalyeyi Mamuşalı fiziksel engelliye teslim ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tören sonrası okulu ziyaret eden Gökçek ve beraberindeki heyet Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırılan ve birkaç ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Anadolu İlköğretim okulu öğrencilerini sınıflarında ziyaret etti. Öğrenciler, Gökçek ve beraberindeki heyeti 'Andımız'ı okuyarak karşıladılar. Bunun karşısında çok duygulanan Gökçek, çocukları tebrik etti ve Türkiye'den hediyeler gönderme sözü verdi. Gökçek ve Büyükelçi Ozan, öğrencilere okul çantalarını dağıttı. Gönderilen gıda paketleri de Kosova genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere teslim edileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'ya Büyük Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement