Kosovalı Kadınlar Şiddeti Protesto İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Kosovalı Kadınlar Şiddeti Protesto İçin Yürüdü

Kosovalı Kadınlar Şiddeti Protesto İçin Yürüdü

Kosovalı kadınlar şiddeti protesto için yürüdüTuran Kasap/Priştine, 8 Mart, (DHA)-8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Kosova Kadın Dernekleri tarafından Priştine 'de kadın yürüyüşü düzenledi.

08.03.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosovalı kadınlar şiddeti protesto için yürüdü

Turan Kasap/ Priştine, 8 Mart, (DHA)-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Kosova Kadın Dernekleri tarafından Priştine 'de kadın yürüyüşü düzenledi.

Öğlen saatlerinde Kosova Kadınlar Derneği üyeleri, 'Bizler Kutlamıyoruz ' Bizler Protesto ediyoruz? sloganlarıyla, Başbakanlık binasına yürüdü.

Zahir Payaziti meydanında toplanan kadınlar ellerinde pankartlar ile 'Haklarımızı İstiyoruz', 'Bizler Cisel Obje Değiliz', 'Kadın Cinayetlerine Hayır?, diyerek slogan attılar.

Yürüyüşün ardından, basın açıklaması yapan Kosova Kadınlar Derneği Başkanı İgbale Rugova, 'bağımsızlıktan 8 yıl sonra bile, Kosova kadını kendi haklarına ulaşmadı' dedi. 'Bunun için de, Kosova Hükümeti suçludur' diyen İgbale Rugova, Kosova'da kadın haklarına ilişkin yasanın bir an önce onaylanmasını talep etti. İgbale Rugova, 'Kosova'da, her 10 kadından 4'ü aile içinde şiddet görmektedir. Bu nedenle bizler, 8 Mart'ta çiçek istemiyoruz, kadın cinayetlerinin durdurulmasını istiyoruz' şeklinde konuştu. Kadınların protestosuna sayıları az da olsa erkekler de destek verdi.

Basın açıklamasının ardından Rahibe Teresa meydanında, kadınlar günü için hazırlanan çiçekler tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşlar sevgilerini ifade etmek için, eşlerinin, annelerinin, sevgililerinin kadınlar gününü kutladı ve onlara götürmek için çiçek satın aldılar.

Başbakan İsa Mustafa da Kosova Kahraman Kadınlar Anıtı'nı ziyaret etti ve burada bir konuşma yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosovalı Kadınlar Şiddeti Protesto İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement