Köy Okullarında Okuyan Çocukların Müze Sevinci - Son Dakika
Güncel

Köy Okullarında Okuyan Çocukların Müze Sevinci

Köy Okullarında Okuyan Çocukların Müze Sevinci

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ilçelerle ilgili çalışmaları arasında yer alana kültür sanat etkinlikleri hızla devam ediyor.

18.12.2014 13:23  Güncelleme: 13:31

Bu bağlamda ilçelerde bir takım etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, İslâhiye merkez ve köylerdeki okulların 3 ile 4'cü sınıf öğrencilerini kent merkezinde müzeleri gezdiriyor.

Bünyesinde bulunan Bayazhan Kent Müzesi, Ali İhsan Göğüş Müzesi, Atatürk Anı Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve Kendirli Gazi Kültür Merkezini kapsayan "Tarih ve Kültür Bilinci" gezileri ile öğrencilere müze keyfini yaşatan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda öğrencilere tarih ve kültür bilinci veriyor.

Müze gezisinin ilkini İslâhiye'den başlatan Büyükşehir Belediyesi, İslâhiye Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 22 köy okulu ve 39 merkez okullarından 3. ve 4. sınıflar olmak üzere toplam 2 bin 42 öğrenciyi müzelerle buluşturdu. Ulaşım masraflarının Büyükşehir Belediyesinin karşıladığı müze gezilerinde öğrencilere kumanya ve küçük hediyelerin verildiği ifade edildi.

Büyük çoğunluğunun ilk kez şehir merkezine geldiği müze gezisinde, öğrencilerin birçoğunun müze sevincini de ilk kez yaşadığı belirtildi. "Tarih ve Kültür Bilinci" gezilerinin Nizip ve ardından taşra ilçeler ile devam edeceği açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köy Okullarında Okuyan Çocukların Müze Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement