Köy Okullarındaki Çocukların Size İhtiyacı Var ! - Son Dakika
Güncel

Köy Okullarındaki Çocukların Size İhtiyacı Var !

Köy Okullarındaki Çocukların Size İhtiyacı Var !

Çocuk Vakfı tarafından gerçekleştirilen 'Köy Okulları Sosyal ve Kültürel Programı' kapsamında siz de çocukların hayatına dokunabilirsiniz.

13.07.2015 15:31

Türkiye'de bulunan binlerce köy okulunun kalem, defter, kitap ve kütüphaneye ihtiyacı var.

Çocuk Vakfı tarafından 1991 yılında başlatılan Köy Okulları Sosyal ve Kültürel Programı' na en büyük desteği gönüllü çocuk dostları verdi. Şimdiye kadar köy okullarına 700 bini aşkın kalem, defter, çocuk dergisi ve kitap gönderen Çocuk Vakfı; köy çocukları için çalışmalarını hızlandırdı. 81 ilin ilk ve ortaokulları arasında yoksul bölgelerin tercih edildiği köy okullarını gönüllüler belirliyor. Bu program dahilinde köy okullarına kütüphane kurulması da yer alıyor. Çocuk Vakfı' nın gerçekleştirdiği çalışmaların meyve verebilmesi için gönüllülerin desteklerini beklediğini ifade eden Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin şu açıklamayı yaptı: "Köy okulları için gönüllü çocuk hekimi, eğitimci ve Çocuk Hakları uzmanları ile köy çocuklarına sosyal ve kültürel destek vermeyi amaçlıyoruz."

Niçin Köy Okulları Tercih Ediliyor?

Türkiye'de köy okullarında okuyan çocukların sosyal ve kültürel desteğe ihtiyacı var. Köy çocukları, ders kitabı ve televizyon dışında medyaya erişme imkânlarından yararlanamıyor. Taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle köy okulları geleneği ortadan kalkmak üzere. Açık olan köy ilkokul ve ortaokullarında öğrenci sayısı da giderek azalmakta. Bu nedenle, sınıf kitaplıklarından ve okul kütüphanelerinden yoksun olarak eğitim gören köy çocuklarının sosyal ve kültürel bakımdan desteklenmesi gerekiyor.

Nasıl Destek Verilecek?

Herkes dilediği bir köy okuluna kalem, defter, kitap ya da okulların talep ettiği eğitim materyallerini gönderebilecek. Köy okullarında çocuk kitabı yazarları ile öğrenciler için buluşma programları düzenlenecek. Köy ilkokulları ve ortaokullarında okuyan öğrenci sayısına göre sosyal ve kültürel destekte bulunulabilecek ve de isteyenler köy okullarının birinde kendi adına kütüphane kurabilecek.

Köy okullarına gönderilecek çocuk dergi ve kitaplarını Çocuk Edebiyatı Okulu Danışma Kurulu Üyeleri arasından oluşturulacak bir Komisyon belirleyecek. Satın alınacak kitaplar okuma kültürüne katkı verecek ve çocuk edebiyatı değeri olan kitaplar arasından belirlenecek.

Çocuk Vakfı'nın köy okullarına yönelik sosyal ve kültürel destek programı Çocuk Gönüllüleri ile gerçekleştirilecek ve sponsorların köy okullarına ulaşmalarına yardımcı olunacak. Köy okullarına 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren kalem, defter, kitap ve eğitim materyali gönderilmeye başlanacak.

Köy Okullarına Sosyal ve Kültürel Destek Programı'na kişi, kurum, kuruluşların yanında, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları da katılabilecek. Bağışta bulunanlar, arzu etmeleri durumunda www.cocukvakfi.org.trKöy Okulları İçin bölümündeki Gönüllü Ortaklarımız listesinde duyurulacak. Çocuk Vakfı'nın ortaya koyduğu bu amacı benimseyenler, köy okullarına sosyal ve kültürel yardım amacıyla bağış yapabilecek.

MNG Kargo'nun Öncülüğünde

Çocuk Vakfı'nın Kitaplarımızı Gönderiyoruz Geleceğimizi Paylaşıyoruz projesi kapsamında 1000 köy okuluna kargo ulaşımını MNG Kargo ücretsiz sağlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köy Okullarındaki Çocukların Size İhtiyacı Var ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement