Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 58. kuruluş yıldönümü etkinlikleri başladı. Yıldönümü etkinliklerinde hazır bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a üniversite sanatosu tarafından verilen fahri doktora ünvanı KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal tarafından takdim edildi.
KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan törene Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trazonzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve davetliler katıldı.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, yaptığı konuşmada Reyhanlı'daki saldırıyı lanetlediklerini ifade ederek, "Reyhanlı'da insanlıktan nasip almamış hainlerce yapılan saldırıyı lanetliyor, bu saldırıda hayatını kaybedenv atandaşlarımıza rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum" dedi.
Rektör Baykal konuşmasında üniversitenin kuruluşu hakkında bilgi vererek, "Karadeniz Teknik Üniversitesi, bundan 58 yıl önce, 20 Mayıs 1955 tarihinde kurulmuş ve 1963 yılında eğitim- öğretime başlamıştır. Üniversitemizin kurulmasına emek veren başta Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve ona destek veren bölge milletvekillerimiz olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,
doğduğu ilde böyle bir ödüle layık görülmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.
TRABZON'A 2. KAMU ÜNİVERSİTESİ MÜJDESİ
Bakan Bayraktar konuşmasında Trabzon'a ikinci bir kamu üniversitesinin açılacağı müjdesini vererek "Trabzon'u göç veren değil göç alan, marka bir şehir haline getirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sadece Trabzon değil Türkiye'nin her şehrini marka haline getirmek istiyoruz. Bununla ilgili her kesime çok fazla görev düşüyor. Ama inanıyorum ki Türkiye dünyayla yarışır
marka şehirlerle büyümesini hızlı bir şekilde sürdürecektir" diye konuştu.
Bakan Bayraktar, KTÜ mezunlarının Ankara'da önemli görevlerde bulunduklarını ifade ederek "Bugün Ankara'da Genel Müdür yardımcısı ve daha üst düzeydeki Trabzon'lu kardeşimizin yüzde 60'ı Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu. Hakikaten bu müthiş takdir edilecek bir olaydır. Trabzon boşuna Trabzon olmadı. Trabzon'un derin tarihi yanında insan yapısının insan karakterinin müthişliği zekası bundan çok önemlidir. Yine Trabzon insanının vatan eksenli millet eksenli olması. Üretim eksenli olması. İnsanlarımızı evlatlarımızı çalışkanlıkta ileriye taşımaktadır. Hani bir söz vardır, 'Bir insan yaptığı işte yapacağı işte bu işin neticesi bu işin kredisi kime ait olursa olsun dediği zaman başaramayacağı iş olmaz. Böyle bir anlayış var bu artacak. Bu Trabzon'umuzu bereketlendirecek. Trabzon üniversite, kültür, turizm şehri olmalıdır. Bunun için üniversiteleri artırmalıyız. Bunu mutlaka başarmamız lazım. Trabzon Karadeniz Teknik üniversitesi 5 tane yeni üniversite kurdu tecrübe var. Öğrenci satısı 50 bini üzerinde. Yeterli değil bu. Baktığımız zaman dünyadaki üniversitelere bu hiç yeterli değil. Dünya'da devletler kadar, devletlerden daha fazla şehirler yarışıyor. Artık şehir nüfusu gittikçe artıyor. Dünya'da şehir nüfusu yüzde 55'lere yaklaştı. Türkiye'de yüzde 77'lere ulaştı. Bu giderek artacak. Biz slogan olarak 'Yaşanılır çevre, marka şehirler' benimde görevim bu. Enerji, şimdi biz üniversiteler olarak neyin sıkıntısını duyuyoruz. Diyoruz ki Türkiye enerji bağımlısı bir ülke. Bunu halletmemiz lazım. Türkiye'nin başında bir terör var bundan kurtulmamız lazım. Bu iki sıkıntıyı aştığımız halde Türkiye enerji meselesini halletmiş iletişim ve ulaşımda ileriye gitmiş ve Dünya'daki en önemli teknolojilere transfer eden ve üniversitelerin lisans düzeyindeki öğrencileri, eli iş yapan sadece diploma alan değil, eğitimli insan yetiştiren pratiği olan Dünya'nın en ileri teknolojilere kuvveten fiile getirebilen kaliteli üretimi ucuza maal eden bir ülke konumuna gelmek durumdayız. Mutlaka bileceğiz. Eğe biz bilgiyi kaliteli üretime dökemezsek, ucuz yönetime dökemezsek bunu faydası olmaz.
Trabzon'u hak ettiği yere mutlaka getirmemiz lazım. Eğer bunun için gerekli gayreti gösterirsek mutlaka bunu başarırız" şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLERE NASİHAT
Öğrencilere de nasihatlerde bulunan Bayraktar "Öğrencilerimize seslenmek istiyorum buradan. Okulllarımızda bizim öğrenmemiz gereken bir tanesi mutlaka sorumlu olmayı öğrenmek, üretmeyi öğrenmek ve problem çözmeyi ve netice almayı öğrenmek. Sabırlı olmayı öğrenmek. Sabrın bittiği yerde gösterilen dayanma gücüdür. Heyecanlı ve titiz bir yapı kazanmak. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenmek. Hangi ortamda olursak olalım. Mutlaka yapabileceğim iş vardır. Mazeret üretmek bize yakışmaz. Mutlaka farkındalık sağlamak lazım. Şok projeler bulabilmek lazım. Böyle olursak kendinize, ailenize, vatanınıza keyfini yaşarsınız. Bu zevk hiçbir yerde yok" ifadelerini kullandı.
(Bk-ÖS-Y)
20.05.2013 18: 32: 17
TSI
NNNN - TRABZON
Son Dakika › Güncel › Ktü'nün 58. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?