Prof. Dr. Baykal, KTÜ'nün yabancı uyruklu öğrenciler için çekim merkezi haline gelmesinin, toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarına duyarlı, küresel ölçekte rekabetçi yüksek öğretim sistemine ulaşılmasına katkı sağladığını belirtti.
Bölgenin dinamikleri ve insanların yeteneklerinin, diğer ülkelerin entelektüel birikimleri ve farklı deneyimleriyle zenginleştirilmesinin kalkınma sürecine destek olacağını anlatan Baykal, üniversitelerde yabancı uyruklu öğrenci sayısının artırılmasının, 2023 vizyonunda, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi hedeflerinde yer aldığı söyledi. Baykal ayrıca, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının Eylem Planı içerisinde de bölge turizminin gelişmesi kapsamında buna vurgu yapıldığını söyledi.
Kurdukları KTÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı Koordinatörlüğü ile diğer ülkelere hem KTÜ'yü hem Trabzon'u hem de Türkiye'yi tanıttıklarını belirten Baykal, 2016 KTÜ Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı'nın Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Mersin, Trabzon ve Van'ın yanı sıra yurtdışında Köln, Münih, Bakü, Brüksel, Tahran, Urumiye, Cidde, Medine, Riyad, Almaata, Mezar-ı Şerif ve Bişkek'te 23 Nisan'da gerçekleştirildiğini bildirdi. Baykal, 2016 KTÜ Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı'na 2 bin 676 yabancı uyruklu öğrencinin katıldığını ifade etti.
Baykal, KTÜ'nün 2012'de 591 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının, 2016 başında 93 ülkeden bin 307'ye ulaştığını belirterek, yeni akademik yılda bu sayının daha da artacağını söyledi.
Son Dakika › Güncel › Ktü'ye 2 Bin 676 Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?