Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012 yılında 6 bin eserin gün yüzüne çıktığını söyledi.

01.01.2013 16:31

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012 yılında 6 bin eserin gün yüzüne çıktığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2013 yılının ilk gününü Burdur'da geçirdi. Bakan Günay, Burdur'da bakanlığına bağlı proje alanlarını inceledi. Burdur Valiliği'ni ziyaret eden Günay'ı, Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya karşıladı. Vali Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Ertuğrul Günay, Vali Yılmaz ile Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci'den devam eden restorasyonlar ve projeler hakkında bilgi aldı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yaptırılan 360 Derece Burdur Sanal Müzesi'ni interaktif ortamda izleyerek inceledi. Bakan Günay, 360 Derece Burdur Gösterimi ile herkesin internetten Burdur'un kültürel mekanlarını ve ören yerlerini gezebileceğini ifade etti. Vali Yılmaz, Bakan Günay'a Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Burdur Kültür Seti hediye etti.

KASK TAKTI RESTORASYON ALANINA GİRDİ

Bakan Günay, Doğa Tarihi Müzesi olarak restore edilen Kavaklı Rum Kilisesi şantiyesini gezdi. Şantiyede kask takan

Günay, arkeologlardan restore hakkında bilgi aldı. Doğa Tarihi Müzesi'nin müzik dinletileri içinde uygun bir alan olduğunu belirten Günay, Doğa Tarihi Müzesi'nin yıl içinde tamamlanması talimatını verdi. Bakan Günay, Burdur Belediyesi tarafından sürdürülen Yukarı Pazar Restorasyonu'nu da aracıyla geçerken inceledi.

Burdur Müzesi yapılması için düşünülen Burdur Isparta Karayolu üzerindeki araziyi gezen Bakan Günay, alanı beğendiğini ve proje çizim çalışmalarını başlatacağını bildirdi. Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci ise Bakan Günay'a araziye yeni müze yapılması halinde mevcut müze alanının Kültür Eserleri Müzesi yapılabileceğini, bu yıl 6 bin eserin gün yüzüne çıktığını ve Burdur Jandarmasının tarihi eserler konusunda ciddiyetle çalıştığını dile getirdi.

BURDUR DEĞERLENDİRMESİ

2013 yılının ilk gününde Burdur'da incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şöyle konuştu: "Burdur'un kültür varlıkları çok zengin, tarihi müzeleri, kütüphanesi var, camilerimiz var, belediye sokak sağlıklaştırması yapıyor. Bunlar Burdur'un tarihsel dokusunu ortaya çıkarıyor. Burada güzel bir müzemiz var. Aslında zengin ve çevrede çok önemli ören yerleri var. Sagalassos, Kremna, Kibrya gibi ören yerleri var. Buradan önemli buluntularda her yıl geliyor. Benim ilk dönemlerde en çok sevindiğim buluntulardan bir tanesiydi Sagalassos'ta Marcus Aurelius buluntusu ve ben çok büyük bir sevinçle anlatmıştım. Arkasından da Sagalassos'u Belçika'ya götürdük, çok ciddi bir ilgi yakaladı. Şu an Türkiye'de en çok üzerinde konuşulan ören yerlerinden bir tanesi Burdur'dadır. O nedenle turizm halkamızı bir daha genişletelim diye düşünüyoruz. Türkiye'de turizm çok büyük gelişme çizgisi üzerinde ama biz bunu büyük potansiyel merkezlerinin yakın yerlerinde hareketlendirelim Anadolu'ya çekelim."

Antalya'nın tek başına 10 milyon ziyaretçi alan bir dünya kenti haline geldiğini hatırlatan Günay, şunları

söyledi: "Burdur'da bir saat mesafede, Antalya'da olmayan bazı şeyler var. Burdur'da Doğa Tarihi Müzesi çalışmamız vardı, ona baktım, Kültür Merkezi konusunda başkanımızdan bilgi aldık ve bir müze arazisinden söz ediyorlardı. Afyon Antalya yolu üzerinde Burdur girişinde, Burdur'a Fethiye yoluna dağılmadan önce uygun bir alanda, bizim yatırım potansiyelimiz biraz kısıtlı ama önce arazi tahsisi arkasından proje üretimi yapmaya çalışacağız. Sanıyorum, makul bir proje üretebilirsek, bu yıl, gelecek yıl temel atar 2015 devre sonuna inşallah yetiştirmeye çalışırız. Bizim derdimiz Türkiye'nin turizm konusundaki hareketliliğin, potansiyeli olan, hakkı olan başka yerleşim birimlerine çekmeye çalışmaktır. O açıdan Burdur'u önemsediğim için yılın ilk gününde ilk ziyaretimi Burdur'da gerçekleştirdim."

Bakan Günay, Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya ile vedalaştıktan sonra Afyon'a gitti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement