Kumar İçin Siyasi Parti, Sendika, Dernek, Kooperatif Kurdular - Son Dakika
Güncel

Kumar İçin Siyasi Parti, Sendika, Dernek, Kooperatif Kurdular

Kumar İçin Siyasi Parti, Sendika, Dernek, Kooperatif Kurdular

Adana’da tombala oynatmak isteyen bir grup, 3 siyasi partinin Adana il başkanlığını oluşturup, 10 dernek, sendika ve kooperatif kurdu, ancak her defasında polis baskınına uğradı.

07.12.2015 11:14

Adana'da tombala oynatmak isteyen bir grup, 3 siyasi partinin Adana il başkanlığını oluşturup, 10 dernek, sendika ve kooperatif kurdu, ancak her defasında polis baskınına uğradı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin "kumar" oynatanlara karşı mücadelesi aralıksız devam ediyor. Polisin yaptığı bu çalışmalar sonucunda tombala oynayamaz hale gelen kumarbazlar ise her defasında polisin karşısına farklı bir siyasi parti ismi ya da dernekle çıkıyor. Tombala çekilişi yapmak suretiyle kumar oynatan bir grup önce bu işe Sosyal Yardımlaşma, Çiftçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Kooperatifi kurarak başladı. Ancak polis bu derneklere baskın yapıp kapısını mühürleyince bu kez tombalacılar başka dernek ismi adı altında faaliyete geçip tombala oynattı. Ancak polis buralara da baskın yapıp kapıya mühür vurunca bu kez tombalacılar bir tek Yargıtay tarafından kapatılabilen siyasi partilere yöneldi. Sürekli kapanıp tombala oynatamaz hale gelen kumarbazlar, Güven Parti Adana İl Başkanlığını kurdu. Polis bu partiye 50'den fazla operasyon yaptı. Her defasında yüzlerce insanı tombala oynarken yakaladı. Tombala oynatanlara adli işlem yaptı. Ancak parti kapatılamadığı için operasyonun hemen ardından tombala oynamaya devam edildi. Polis sık sık baskın yapınca bu kez tombalacılar yer değiştirip Güven Parti'nin Seyhan ve Yüreğir ilçe başkanlıklarını kurup buralarda tombala oynattı. Polis buralara da baskın yapınca tombalacılar bu kez de Milliyetçi İrade Yükseliş Parti il başkanlığını kurdu. Ancak tombalacılar bu partiyi kurarak da polisin elinden kurtulamadı. Polis bu partiye de sayısız baskın düzenledi. Tombalacılar bir süre siyasi partiye ara verirken bu kez de Çukurova Eğlence Kültür ve Konaklama İş Sendikasını (Çek-İş) kurup burada tombala oynatmaya başladı. Ancak polis bu sendikaya da baskın yaptı. Sendika hemen valilik tarafından mühürlendi. Ancak buna da çare bulan tombalacılar, binaya başka bir yerden kapı yapıp bu kez de Geleceğin Türkiye Partisi Adana İl Başkanlığını kurdu. Polis bunu da öğrenip binaya baskın yaparak tombala oynatanları gözaltına alırken, oynayanlara ise para cezası verdi. Tombalacılar yılmayarak bu kez de Sınırlı Sorumlu Şans Oyunları Destek Hizmetleri Kooperatifi Adana Şube Müdürlüğünü kurdu. Aynı binada hizmet veren kooperatife polis yine baskın yaparak tombala oynatıldığını tespit etti. Bu süreçte kumarbazlar 3 siyasi parti, ilçe teşkilatları ve 10 dernek, sendika ve kooperatif kurup kumar oynattığı tespit edildi. Tombala oynatanlara partiye yaklaşmama cezası verildi. Hatta bir kişiye yaklaşmama cezasını ihlal ettiği için tutuklama kararı bile çıktı. 1.5 yılda tombalacılara yönelik yaklaşık 100'e yakın operasyon yapılarak binlerce kişiye 208'er lira para cezası verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumar İçin Siyasi Parti, Sendika, Dernek, Kooperatif Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement