Kurbağalar İpsala Festivali İçin Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Kurbağalar İpsala Festivali İçin Yarıştı

Kurbağalar İpsala Festivali İçin Yarıştı

Edirne'nin İpsala ilçesinde bu yıl 14.'sü düzenlenen "İpsala Çeltik, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında yapılan kurbağa yarışı, renkli görüntülere sahne oldu.

06.09.2013 19:20

Edirne'nin İpsala ilçesinde bu yıl 14.'sü düzenlenen "İpsala Çeltik, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında yapılan kurbağa yarışı, renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne'nin İpsala ilçesinde 14 yıldır düzenlenen Çeltik Kültür ve Sanat Festivali, İpsala Meslek Yüksekokulu önünden başlayan Kortej Yürüyüşü ile başladı. İpsala'nın tarihi eserlerinden biri olan Alacamustafa Paşa Camii önünde kurulan stand ve sergilerin açılmasından sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tarafından çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Protokol konuşmalarıyla devam eden program, festival alanında devam etti. Festival alanında Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz'ün yaptığı konuşmaların ardından festivalin geleneksel hale gelen yarışmalarından biri olan kurbağa yarışmasına geçildi.

KURBAĞALAR YARIŞTI

İpsala Çeltik Kültür ve Sanat Etkinliği Festivali kapsamında düzenlenen organizasyon için önce ilçedeki dere, göl ve çeltik tarlalarından toplanan kurbağalar file içinde alana getirildi. Yarışmaya katılacak çocuklar arasından iki grup oluşturulduktan sonra çocuklara eldiven dağıtıldı. Eldivenleri giydikten sonra yarışmanın yapılacağı parkurun başına geçen çocuklar görevlilerden aldıkları kurbağalarla başlama işaretinin verilmesini bekledi. Kurbağayı eline ilk kez alan çocukların, kontrol etmekte zorlandıkları gözlendi. Elinden kurbağayı kaçıran çocukların imdadına ise 'anneleri' yetişti. Başlama işaretiyle birlikte kurbağalar parkura bırakıldı. Kurbağaları hareket ettirmekte zorlanan çocuklar, parkuru tamamlatmak için epey gayret sarf etti. Yarışmada kurbağaları yarıştıran çocuklar kadar izleyiciler de heyecanlandı. Kurbağa yarışmasını Şükrü Oğuz isimli çocuk kazanırken, Emin Berk Bucak ise 2. oldu.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmada dereceye giren kurbağa sahiplerine ödülleri Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tarafından verildi. Folklor gösterilerinin ardından pilav-ayran ikramı yapıldı.

Festivalin açılışına çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katılırken akşamda Devlet Türk Halk Müziği sanatçıları konser verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurbağalar İpsala Festivali İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement