Şanlıurfa'daki kurban pazarında satışı yapılan kurbanlık hayvanların kamyonetlere binmemesi nedeniyle hayvanların sopalarla dövülmesi ve elektro şok uygulanması tepkiye neden oldu.
"FİYATLAR GEÇEN YILDAN DAHA DÜŞÜK"
Şanlıurfa'da geçimini hayvancılıkla sağlayan besiciler, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarlarında satış yapmak için yerlerini aldı. Akçakale yolu üzerinde bulunan pazarda büyükbaş kurbanlık satışı yapan besiciler, bayram öncesi kaçak yollarla Suriye'den getirilen hayvanların fiyatların düşmesine yol açtığını ileri sürdü.
Fiyatların geçen yıla göre daha düşük olduğunu savunan besiciler, "Savaşın sürdüğü Suriye'den getirilen hayvanlar, piyasada fiyatları düşürdü ve zarar etmemize yol açtı. Ayrıca yem fiyatlarının sürekli artması nedeniyle hayvanları elimizden geldiği kadar ucuza satarak zararımızı en aza indirmeye çalışıyoruz. Buna rağmen satışlar yok denecek kadar az" dedi.
ELEKTRO ŞOK CİHAZIYLA İŞKENCE
3 ile 6 bin lira arasında alıcı bulan büyükbaş hayvanların satın alan kişiler tarafından kesilecekleri yere götürülmesi sırasında da büyük uğraş veriliyor. Besiciler satışın ardından hayvanları sopalarla döverek yönlendirdikleri kamyonetlere bindirmeye çalışıyor. Buna rağmen başarılı olamayanlar ise hayvanları elektro şok cihazı ile uyuşturulduktan sonra kamyonetlere çıkartıp, kesilecekleri yere gönderiliyor. Bu durum hayvanseverlerin tepkisine yol açıyor.
Son Dakika › Güncel › Kurbanlıklara Elektro Şoklu Eziyet - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.