Kurtulmuş Barış Süreci İçin Önemli Bir Adım AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş Barış Süreci İçin Önemli Bir Adım AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof.

Kurtulmuş Barış Süreci İçin Önemli Bir Adım AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof.

Terör örgütü PKK'nın çeşitli zamanlarda kaçırdığı 8 kamu görevlisini dün serbest bırakması ile ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş bu davranışı olumlu bir adım olarak karşıladığını belirterek şöyle devam etti 'Bu süre içersinde önce işin...

14.03.2013 08:38

Barut KOKULARI ARASINDA BARIŞTAN KONUŞULAMAZ

Terör örgütü PKK'nın çeşitli zamanlarda kaçırdığı 8 kamu görevlisini dün serbest bırakması ile ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş bu davranışı olumlu bir adım olarak karşıladığını belirterek şöyle devam etti 'Bu süre içersinde önce işin sonlanması lazım. Rehin alınmaların sona ermesi işin doğası gereğidir. Bu yönde atılmış önemli bir adımdır. Hepsinden önemlisi silahların bırakılmasını temin etmektir. Barut kokuları arasında zaten barış konuşulamaz. Bu süreçte de herkesi uyarıyoruz. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Herkesin bu çözüme ne gibi katkım olabilir diye mücadele etmesi gerekir' diye konuştu.

POLİTİKACILAR DİLİNE DİKKAT ETMELİ

Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması ile ilgili olarak BDP milletvekili Adil Kurt'un 'Bu adım barış sürecine yönelik bir jesttir' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Kurtulmuş şu yanıtı verdi 'Kim ne söyledi bunun hiç önemi yok. Mühim olan sonuç elde etmektir. Aynı şey İmralı'ya kim gidecek olayında da yaşandı. Sonra BDP de öyle bir noktaya geldi ki kimin gittiği hiç önemli değil. Dil tabi ki önemli. Özellikle politikacıların diline dikkat etmesi lazım. Barış istiyorsak dilimizin de barışın dile olması gerekir?.

BİR İLAVE İŞ BARIŞ SÜRECİNİ BALTALAYABİLİR

İmrali görüşmelerinin tutanaklarının basına sızdırılmasının yanlış olduğunu dile getiren Kurtulmuş 'Olan oldu. Keşke hiç olmasaydı. Süreç o kadar hassas ki bir ilave kelime,lüzumsuz bir davranış bile bu süreci baltayabilir. Herkesin kendi vicdanına sorması lazım.Ben bu işin çözümünün tarafında mıyım değil miyim diyeAslında tutanak diye de bir şey yok. Birisi heralde orada konuşulanları birisine söylemiş. Ne bu söyleyen için de ne de bunu yayınlayan gazeteci için olumlu bir davranış' dedi. Kurtulmuş bu olayın Türkiye'ye hiçbir faydasının olmadığını bu yüzden herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

İNGİLİZLERDEN IRA TECRÜBESİNİ DİNLEDİK

Londra'da ziyareti sırasında İngiliz basınının önde gelen gazete ve köşe yazarları ile bir araya geldiğini dile getiren Kurtulmuş bu görüşmelerde İngiltere ile IRA arasındaki uzlaşmanın da Türkiye için bir model olup olmayacağı konusunun gündeme geldiğini belirtti.

Kurtulmuş, 'Sadece Türkiye'nin terör meselesini halletmesi bizim meselemiz değil. Bu süreç nasıl ve ne zaman sona erdirilecek diye bütün dünya merakla izliyor. Benim de IRA tecrübesine referans vererek konuşmam onların da IRA tecrübesini bizlerle paylaşmasını sağlıyor. Aklın yolu birdir. Silahı elinde olanların elinden silahı alacaksınız. PKK'nın da savaşma gücü kalmadı. Bunu barışçı bir şekilde sona erdirmek lazım? şeklinde konuştu.

Türk Öğrenci Derneği Network of Students (NOS) ile LSE Türk Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği konferansta Kurtulmuş, Türkiye'nin geçmiş 10 yıllık süreçteki ekonomik ve siyasi gelişimi ile önümüzdeki 10 yılda öngörülen acendayı içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Numan Kurtulmuş'un bugün Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş Barış Süreci İçin Önemli Bir Adım AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement