Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" - Bilecik - Son Dakika
Güncel

Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" - Bilecik

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mehter takımının gösterisi Ziyaretlerden görüntüler "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" Türkiye'nin tüm illerinden öğrencilerin katıldığı gezi kapsamında Söğüt ilçesi gezildi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü, 81 ilden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" kapsamında öğrenciler Söğüt'e geldi.

07.05.2016 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mehter takımının gösterisi

Ziyaretlerden görüntüler

"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

Türkiye'nin tüm illerinden öğrencilerin katıldığı gezi kapsamında Söğüt ilçesi gezildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü, 81 ilden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" kapsamında öğrenciler Söğüt'e geldi.

Öğrenciler Söğüt'teki programda, Ertuğrul Gazi Türbesi, Kuyulu Mescit, Hamidiye İdadisi, Darüleytam, Kaymakam Çeşmesi ve Çelebi Mehmet Camisi'ni ziyaret etti.

Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Ertuğrul Gazi Türbesi önünde yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Söğüt'ün aslında Osmanlı'ya başkentlik yapan ilk yer olduğunu belirten Sönmezay, "Bu şirin ilçemize o yüzden 'kuruluşun beşiği' diyoruz. Birinci ve ikinci İnönü Savaşları'nın geçtiği topraklar arasında olan Söğüt, bu yüzden kurtuluşun da beşiğidir. Ertuğrul Gazi önderliğinde Kayı aşiretinin 400 çadırla gelip yerleştiği bu topraklar, Osmanlı Devleti'nin ilk mescidini, ilk eserini ve son eserini de barındırmaktadır." diye konuştu.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Yunan işgali sırasında Ertuğrul Gazi Türbesi'nin kepenkleri ile Halime Hatun'un mezarının mermerlerine zarar verildiğini anlattı.

Daha sonra Pelitözü Gölpark'ta yer alan Bilecik Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu'na geçen öğrenciler, burada Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ile görüştü.

Taşdöğen, öğrencilerin çok önemli topraklara ayak bastığını ifade ederek, "Bilecik ülkemizin kuruluşunda ve geleceğinde tarihi birçok misyon üstlenmiş çok önemli bir il. Tabii ki bizim de amacımız son yıllarda bu ilimizi tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla hak ettiği yere getirip, gerek ülke insanımıza gerekse dünya insanlarına tanıtmak." dedi.

Bilecik Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Şen de programa 81 ilden bin 155 öğrencinin katıldığını bildirdi.

Kuruluştan Çanakkale\'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" - Bilecik
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi' - Bilecik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement