Kuşdili Festivalinde Islıkla Haberleştiler - Son Dakika
Güncel

Kuşdili Festivalinde Islıkla Haberleştiler

Kuşdili Festivalinde Islıkla Haberleştiler

Giresun'un Çanakçı İlçesi'nde '17'inci Kuşdili Festivali' gerçekleştirildi.

05.10.2014 16:28

Giresun'un Çanakçı İlçesi'nde '17'inci Kuşdili Festivali' gerçekleştirildi.

İlçenin Kuşköy Köyü'nde gerçekleştirilen festivale Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, davetliler ile yöre halkı katıldı. Festivale gelen davetliler kuşdiliyle karşılanırken, kuşdili konuşanlar kendi aralarında bir de gösteri yaptı. Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, kuşdilinin yüzyıllar önce yörenin coğrafi şartları nedeniyle haberleşmede ortaya çıkan ihtiyaçtan doğduğunu söyledi.

Köçek, ıslık çalarak ürettikleri ve yaklaşık 500 yıldır kullandıkları kuşdilini tanıtmak amacıyla festival düzenlediklerini belirterek, "Günümüzde iletişim araçlarının gelişmesine rağmen bölgemizde kuşdilini yaşatmaya çalışıyoruz. 17'incisini gerçekleştirdiğimiz bu festival ile de bu kültürü tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

500 METREDEN ISLIKLA HABERLEŞME

Konuşmanın ardından kuşdiliyle haberleşme yarışması yapıldı. Festival alanında bulunan yarışmacılar yaklaşık 500 metre uzaktaki eşleriyle ıslıkla haberleşmeye çalıştı. Yarışmacılar birbirlerine 'Horon oyna', 'otur, kalk' gibi bazı komutlar verirken, günlük yaşamda kullanılan 'Bize imeceye gel', 'Akşama misafirliğe gel' gibi cümleler de kurmaya çalıştı.

Yarışma sonunda erkeklerde Yılmaz Civelek- Erol Civelek, kadınlarda ise Muazzez Köçek- Ülkiye Kodalak çiftleri birinci oldu. Dereceye girenlere Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım madalya verdi. Festival yöresel sanatçıların konserleriyle devam etti. - Çanakçı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşdili Festivalinde Islıkla Haberleştiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement