Kütahya Üniversiteli Yorgancı - Son Dakika
Güncel

Kütahya Üniversiteli Yorgancı

Kütahya Üniversiteli Yorgancı

Üniversiteli yorgancıKütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan Karabük Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tesisat Öğretmenliği Bölümü'nden iki yıl önce mezun olan Osman Engin Dönmez (24), iş bulamayınca yorgan ustası babasının yanında yorgan dikmeye başladı.

24.05.2016 10:19

Üniversiteli yorgancı

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan Karabük Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tesisat Öğretmenliği Bölümü'nden iki yıl önce mezun olan Osman Engin Dönmez (24), iş bulamayınca yorgan ustası babasının yanında yorgan dikmeye başladı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamayan Osman Engin Dönmez, çareyi baba mesleği yorgancılıkta buldu. Asıl mesleğini yapabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren Osman Engin Dönmez, "İşte üniversitelinin hali. Gençlik yıllarımda iyi ki babamın yanında yorgancılık mesleğini öğrenmişim. İşsiz kalınca bu işi yapmak zorunda kaldım. Bugün pek çok üniversiteli benim gibi işsiz geziyor. Allah babamdan razı olsun. İyi ki zamanında bana bu mesleği öğretmiş" diye konuştu.

Simav'da ekmeğini 38 yıldır el emeği göz nuru dökerek ürettiği yorgancılıktan kazanan baba Yüksel Dönmez, bir zamanların en gözde meslekleri arasında yer alan yorgancılık mesleğinin günümüzde gözden düştüğünü söyleyerek "Oğlum bir türlü mesleğine başlayamadı. Boş gezmek yerine benim yanımda yorgan dikiyor. Çırak bulamadığımdan oğlumun yanımda çalışması işlerimi hafifletti. Ancak üniversite mezunu bir gencin yanımda çalışması beni üzüyor. Bu meslekte para var ama gelecek nesillere taşıyacak çırak yok. Bu yüzden de mesleğimiz can çekişiyor. 10 yıl önce Simav'da en az 8-9 yorgancı vardı. Şimdi ise 3 yorgancı kaldık. Meslek ölüyor" diye konuştu.

Yorgan ustası Dönmez, Manisa'nın Demirci, Selendi, Gördes ve Köprübaşı ilçelerinde yorgan ustası bulunmadığından bu yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların yorgan ihtiyacının da Simav'dan karşılandığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya Üniversiteli Yorgancı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement