Kütahya Yangında Ölen 2 Kardeş Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kütahya Yangında Ölen 2 Kardeş Toprağa Verildi

Kütahya Yangında Ölen 2 Kardeş Toprağa Verildi

Kütahya'da annelerinin kapıyı üzerlerinden kilitleyip temizlik işine gittiği evde çıkan yangında hayatlarını kaybeden 5 yaşındaki Berat ile kardeşi 3 yaşındaki Berkay Kütahya'nın Hisarcık İlçesine bağlı Yukarıyoncaağaç Köyü'nde toprağa verildi.

25.12.2016 15:34

Kütahya'da annelerinin kapıyı üzerlerinden kilitleyip temizlik işine gittiği evde çıkan yangında hayatlarını kaybeden 5 yaşındaki Berat ile kardeşi 3 yaşındaki Berkay Kütahya'nın Hisarcık İlçesine bağlı Yukarıyoncaağaç Köyü'nde toprağa verildi.

Olay dün öğle saatlerinde Kütahya'nın Börekçiler Mahallesi Üçler Sokak'ta meydana gelmişti. İki katlı evin birinci katında oturan ve eşinden ayrı yaşayan 28 yaşındaki Döndü Yenilmez, gündelik temizlik işi için oğulları Berat ve Berkay'ın üzerlerinden kapıyı kilitleyip evden ayrıldı. 2 kardeş evde çıkan yangında hayatlarını kaybetti.

Berat ve Berkay'ın cenazeleri otopsi için götürüldüğü Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan bu sabah yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Kütahya'nın Hisarcık İlçesine bağlı Yukarıyoncaağaç Köyü'ne getirildi. Yenilmez kardeşlerin cenazeleri öğle namazının ardından dedeleri Hüseyin Tuna'nın köydeki evinin önünden geçirilerek mezarlığa götürüldü. Anne Döndü Yenilmez, evin önünden geçirilen çocuklarını tabutunun ardından gözyaşı döküp "Çocuklarımı geri getirin" diye feryat etti.

YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Cenazeler köy mezarlığının yanındaki boş alana getirilerek burada tören düzenlendi. Cenaze törenine Yenilmez kardeşlerin yakınları, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ile çok sayıda kişi katıldı. 2 kardeş, ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından Yukarıyoncağaç Köyü Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

Temizlikçilik yapmak için kapıyı üzerlerinden kilitleyip gittiği evinde çıkan yangında 2 çocuğunu kaybeden anne Döndü Yenilmez hakkında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Yetkililer yangının evdeki kömür sobasından sıçrayan kıvılcımdan çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durdurduklarını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

KALEDEN DÜŞTÜ, EŞİ HASTANELİK ETTİ

Bu arada anne Döndü Yılmaz'ın 26 Nisan 2011 tarihinde 7 aylık hamileyken yakınlarıyla birlikte gezmek için gittiği Kütahya'daki Hisar Kalesi'nden aşağıya düşerek yaralanmıştı. Yaklaşık 15 metre yükseklikten düşen Yılmaz'ın eşiyle kavgalı olmaları nedeniyle intihar amacıyla kendini kaleden aşağıya attığı öne sürülmüştü.

Döndü Yenilmez, 21 Ekim 2011 tarihinde de kaldığı kayınpederinin evinde işsiz olan kocası Murat Yenilmez tarafından geceleyin kendisine yemek yapmadığı için dövüldü. Kafa travması geçiren genç kadın götürüldüğü hastanede gerekli tedavisi yapılıp taburcu edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya Yangında Ölen 2 Kardeş Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement