Kutlu Doğum Programı Büyük Coşkuya Sahne Oldu - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Programı Büyük Coşkuya Sahne Oldu

Kutlu Doğum Programı Büyük Coşkuya Sahne Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi İle İl Müftülüğü'nün Birlikte Düzenledikleri Kutlu Doğum Programına Binlerce Konyalı Katıldı.

22.04.2011 13:33  Güncelleme: 13:34

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İl Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Kutlu Doğum" programı Mevlana Kültür Merkezi'nde büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eşi Fatma Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ile binlerce Konyalı katıldı.

Program öncesi konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenen programlarda önemli olanın güzel örnekleri alarak Peygamber Efendimizin tuttuğu ışığa yönelmek, koyduğu ölçülere uymaya gayret göstermek olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, "Bugün çevremizde, evimizde sıkıntı varsa, dünyada gönüllerde kargaşa varsa, bunun kaynağı hayat ölçümüzün Peygamberimizin yaşantısına uzak oluşudur. O, bizim rehberimizdir. Bu hafta vesilesiyle O'nun koyduğu ölçüleri bir kez daha hatırlıyor ve uygulamaya çalışıyoruz" dedi.

Peygamber Efendimizin 1440'ıncı doğum yıldönümünün idrak edildiğini hatırlatan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, bir haftadır düzenlenen programlarda O'nun örnek hayatının ve merhamet örneklerinin anlatıldığını vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise, Peygamber Efendimizin aşk, dert ve merhamet timsali olduğunu vurgulayarak, O'nun insanlığa duyduğu aşk nedeniyle dertli olduğunu ifade etti.

ÖMER DÖNGELOĞLU SOHBETİ

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mustafa Cihat ve Grup Dergah sahne aldı. Birbirinden güzel ezgilerini Konyalılar ile paylaşan Mustafa Cihat ve Grup Dergah'ın ardından Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler programına geçildi. Kanal 7 Televizyonu'ndan da canlı yayınlanan programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuk oldu. Başkan Akyürek programda Döngeloğlu'na Mesnevi hediye etti.

Büyük bir coşkuyla izlenen program, Ömer Döngeloğlu'nun sohbetleri ile sona erdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından programa katılanlara Peygamber Efendimizi anlatan çizgi film cd'si, ballı süt ikramı ve gül takdimi yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Programı Büyük Coşkuya Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement