Laga Başkanı Keltek Güven Tazeledi - Son Dakika
Güncel

Laga Başkanı Keltek Güven Tazeledi

Laga Başkanı Keltek Güven Tazeledi

Laga Genel Kurulunda Tayfun Keltek Yeniden Başkanlığa Seçilerek Güven Tazeledi. Keltek Hükümet Kurma Çalışmaları Yürüten Nrw Eyaletindeki Gruplara Yeni Hükümetin Göçmenler İçin İzlemesi Gereken Politikaları Anlatan Bir Plan Sundu.

27.06.2010 17:36

LAGA genel kurulunda Tayfun Keltek yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Keltek hükümet kurma çalışmaları yürüten NRW eyaletindeki gruplara yeni hükümetin göçmenler için izlemesi gereken politikaları anlatan bir plan sundu.

ALMANYA'nın Köln kentinde yapılan Kuzey Ren Vestfalya Göçmen Meclisleri Birliği (LAGA) genel kurulunda Tayfun Keltek yeniden başkanlığa seçildi. 120 civarındaki delegenin oy kullandığı genel kurulda tek başına başkanlığa aday olan Keltek, delegelerin yüzde 90'ının oyunu alarak güven tazeledi. Toplam 50 kişinin adaylığını koyduğu yönetim kurulu için bir başkan ve üç başkan yardımcı ile diğer yöneticilerin olduğu 17 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Geçmiş dönemde LAGA'nın çalışmalarını ve iki buçuk yıllık yeni dönemde yapılması gerekenleri anlatan Tayfun Keltek, ?Yapmak istediğimiz çalışmaların özünü de şuan NRW eyaletinde hükümet kuracak eyalet meclisi gruplarına ilettik. Bu ilettiğimiz konuların da koalisyon anlaşmasının içine alınması birtakım girişimlerimiz oldu? dedi.

ÖNCELİKLİ KONU EĞİTİM

Geleceğin NRW Hükümetine sunulan planda neler olduğunu Tayfun Keltek şu sözlerle anlattı: ?Eğitimin çok büyük önem taşıdığını, eğitimin özellikle çok kültürlü okullarda başarı getirebileceğini anlattık. Çok kültürlü okul dediğimiz, çocuğun yapısına göre eğitim yapılması yani çocuğun var olan yeteneğinin dikkate alınmasıdır. Bu var olan yeteneklerin başında da bizim çocuklarımızın doğal iki dilliliği geliyor. Türkçe için söylemek gerekirse çocuklarımız Almanca ve Türkçe olarak iki dilli büyüyorlar ve bunun ciddiye alınmasının önemli olduğunu vurguladık ve bunun için çalışma yapacağımızı dile getirdik.?

ÇİFTE VATANDAŞLIK MÜMKÜN OLMALI

Sunulan planda kendileri için ikinci önemli konunun ise politik katılım hakkı olduğunu belirten Keltek sözlerine şöyle devam etti: ?Politik katılım hakkı için Alman vatandaşlık yasasının değiştirilip çifte vatandaşlık hakkının herkes için mümkün olmasından başlayan bir çalışmanın eyalet hükümeti tarafından desteklenip federal düzeye taşınması için öneride bulunduk. Yasanın değişmesinden sonra çifte vatandaşlık çerçevesinde Alman vatandaşlığına geçişteki birtakım sorunların giderilmesini talep ettik. Ayrıca şu anki uyum meclislerinin yerel yönetimler yasasındaki maddesinin tekrar değiştirilmesini talep ettik. Bu olduğunda uyum meclislerinin yetenekleri ve karar verme yetkisinin daha da artacağını düşünüyorum.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Laga Başkanı Keltek Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement