Leyla Gencer Şan Yarışması - Son Dakika
Güncel

Leyla Gencer Şan Yarışması

Leyla Gencer Şan Yarışması

Leyla Gencer Şan Yarışması'nın başvuru tarihi 23 Nisan'a kadar uzatıldı.

11.04.2012 14:07

Opera dünyasına kazandırdığı genç yeteneklerle uluslararası müzik çevrelerinde çok konuşulan 7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın başvuru tarihi 23 Nisan Pazartesi tarihine kadar uzatıldı.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, La Scala Tiyatrosu Sahne ve Gösteri Sanatları Akademisi'nin işbirliğiyle Doğuş Grubu ve Garanti Bankası'nın sponsorluğu ile Borusan Holding'in katkılarıyla, 15-20 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nda yer alarak opera dünyasında kendini göstermek isteyen genç şancıların katılım belgelerini 23 Nisan Pazartesi akşamına kadar info@leylagencer.org e-posta adresine göndermeleri ya da İKSV'ye (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane) ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmanın katılım koşulları ve istenilen belgeler, resmi internet sitesinde (www.leylagencer.org) yer alıyor. Yarışma ayrıca Facebook sayfası (www.facebook/leylagencersanyarismasi) üzerinden de takip edilebiliyor.

7. LEYLA GENCER ŞAN YARIŞMASI JÜRİ ÜYELERİ BELİRLENDİ

Bu yıl Leyla Gencer Şan Yarışması jürisinde opera dünyasının en etkin isimleri yer alıyor. Jüriye bu yıl final serisinde büyük İtalyan diva Mirella Freni başkanlık ediyor. Diğer jüri üyeleri arasında ise La Scala Tiyatrosu Cast Direktörü Ilias Tzempetonidis, La Fenice Operası Sanat Yönetmeni Fortunato Ortombina, İngiltere'nin ünlü Opera Dergisi'nin Editörü John Allison, Piyanist Vincenzo Scalera ve Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü Yekta Kara yer alıyor.

AVRUPA'NIN ALTI FARKLI ÜLKESİNDE ÖN ELEMELER

Pretty Yende, Nino Machaidze, Marcello Alvarez gibi günümüz sahnelerinin yıldız isimlerini opera dünyasına kazandırmış olan Leyla Gencer Şan Yarışması, yeni yıldızlar keşfetmek üzere bu yıl yedinci kez düzenleniyor. Yarışmanın ön elemeleri bu yıl Avrupa'da altı merkezde yapılıyor; Berlin (26 Nisan), Londra (4 Mayıs), Viyana (7 Mayıs), Madrid (10 Mayıs), Milano (14 Mayıs) ve İstanbul (16-17 Mayıs).

Yarışma heyecanı, Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek finallerle devam edecek. 16 ve 17 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek, ön elemelerde belirlenen adayların katılacağı çeyrek finalin ardından, 18 Eylül 2012 Salı günü düzenlenecek yarı finalde 8 finalist belirlenecek. 7. Leyla Gencer Şan Yarışması 20 Eylül 2012 tarihinde, finalistlere Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın eşlik edeceği görkemli final gecesi ile son bulacak.

7. LEYLA GENCER ŞAN YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Leyla Gencer Şan Yarışması kapsamında bu yıl ilk kez verilen La Scala Tiyatrosu Akademisi Özel Ödülü bir finaliste üç aylık eğitim bursu sağlayacak. Bu sene ilk kez verilecek bir diğer ödül ise Dinleyici Özel Ödülü olacak. Final gecesi tamamen dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek bir finalist 2013 D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali'nde konser vermek üzere davet edilecek. 7. Leyla Gencer Yarışması kazananlarından birinciye 12.500 Avro, ikinciye 7.500 Avro ve üçüncüye 3.500 Avro'luk para ödülü verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Leyla Gencer Şan Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement