Lisans Tamamlamada Belirsizlikleri Giderilmeli - Son Dakika
Güncel

Lisans Tamamlamada Belirsizlikleri Giderilmeli

Sağlık çalışanlarının uzun süredir bekledikleri lisans tamamlamada tercihler 30 Ağustos'ta son buluyor.

28.08.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen lisans tamamlama bölümlerin üst öğrenim sayılıp sayılmayacağı ve bu bölümlerden mezun olanların sağlık lisansiyerinin faydalandığı haklardan faydalanıp faydalanamayacağı hususundaki tereddütlerin giderilmesi için YÖK'e ve Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Sendika, tercih süresinin de yaşanan belirsizlik nedeniyle uzatılmasını talep etti.

Ancak Yüksek Öğretim Kurumu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Lisans Tamamlama düzenlemesindeki soru işaretleri ve belirsizlikler binlerce sağlık çalışanını mağdur etti. Sağlık personellerinin belirsizlikler nedeniyle tercih yapıp yapmamakta tereddütler yaşadığını dile getiren Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Görünen şudur ki yaşanan sıkıntılardan ortada şuan itibari ile fiili bir durum olduğu aşikardır. Yüksek Öğretim Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'ndan da, tercih yapan sağlık çalışanları yeterli ve sağlıklı bilgi alamadıkları için ortada konuşulan söylemlerle de büyük bir bilgi kirliliği oluştuğu görülmektedir. Sendikamıza ulaşan çalışanların sorularına net cevap verebilmemiz adına, lisans tamamlama için başvuru yapan çalışanlara tercih haklarında sunulan bölümlerin üst öğrenim sayılıp sayılmayacağı ve bu bölümlerden mezun olanların sağlık lisansiyerinin faydalandığı haklardan faydalanıp faydalanmayacağı hususundaki tereddütlerin giderilmesi için Yüksek Öğretim Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptık" dedi.

TERCİH SÜRESİ UZATILMALI

Yapılan başvurularda bu konularda bilgi verilmesi ve kamuoyuna duyuru yapılarak tereddütlerin ivedilikle sonlandırılmasının istendiğini belirten Zengin, "Ayrıca YÖK'e yapılan başvuruda bu tereddütler nedeni ile tercih yapma süresinin de uzatılması istenmiştir. Ümit ediyoruz ki yaşanan sorunların ve tereddütlerin giderilmesi için YÖK ve Bakanlıktan Sağlık çalışanlarının beklediği açıklama bir an önce yapılır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lisans Tamamlamada Belirsizlikleri Giderilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement