Türkiye'nin Ulusal Peynir Festivali (Cheese Fest. Türkiye 2013), ülkenin dört bir yanında yapılacak etkinliklerine İzmir'den başladı. Forum Bornova Alışveriş Merkezi'nde ilki yapılan Peynir Festivali, renkli etkinliklerle hem göze hitap etti hem de damakları şenlendirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği'nin (ASÜD) desteğiyle düzenlenen etkinlik, alışveriş merkezi ziyaretçilerine hoş anlar yaşatırken, sektörün ileri gelen isimlerini bir araya getirdi.
İlk ayağı İzmir'de başarıyla tamamlanan festival, 26-28 Nisan'da Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde, 10-12 Mayıs'ta Forum Ankara Alışveriş Merkezi'nde, 24-26 Mayıs'ta Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Şenlik havasında olacak
Tarım Artı'nın organize ettiği ve Forum Alışveriş Merkezleri'nin ev sahipliği yapacağı festival için yoğun etkinlik programı hazırlandı.
Tarım Artı Organizasyon Şirketi'nin Müdürü Alper Çiçekçi, "Peynir çeşitlerini tanıtmak amaçlı yapılan bu organizasyona tüm İzmirlileri bekliyoruz. Festivali ziyaret edenler, peynir üreten firmaları, üretim şeklini ve soğuk zincir uygulamalarını görebilirler. Festivale katılan 20 ulusal çapta büyük firma var. Bu firmaların bazılarının 50-60 çeşit peyniri var. Dolayısıyla Peynir Festivali'nde en az 250 çeşit peynir ziyaretçilere sunulacak. Eğlenceli etkinlikler çocukların katılımıyla çok renkli olacak. Çocuklar eve hangi peynirin gireceğini belirliyor. O nedenle çocukların peynir çeşitlerini tanıması çok önemli. Peynir Festivali şenlik havasında olacak" şeklinde düşüncelerini belirtti.
Son Dakika › Güncel › Lokum gibi peynirler Mersin, Ankara ve Trabzon yolcusu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.