İsrail saldırısı altındaki Lübnan'da can kaybı 1000'i aştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail saldırısı altındaki Lübnan'da can kaybı 1000'i aştı

İsrail saldırısı altındaki Lübnan\'da can kaybı 1000\'i aştı
19.03.2026 17:48

Lübnan'da haftalardır süren saldırılar ağır bir insani tabloya dönüştü. İsrail'in 2 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı 1000'i aşarken, yüzlerce sivilin de aralarında bulunduğu yaralı sayısı binleri aştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı hayatını kaybedenler arasında 118 çocuk ve 79 kadının bulunduğunu açıkladı.

İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a yönelik sürdürdüğü saldırılar ağır bir bilanço ortaya koydu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 1000'i aştığını açıkladı.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

İsrail ordusu, 2 Mart'ta başlattığı yoğun saldırılarını Lübnan genelinde aralıksız sürdürüyor. Hava saldırılarının özellikle sivil yerleşim alanlarını hedef aldığı belirtiliyor.

CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, son 24 saatte 33 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 1001'e yükseldi. Yaralı sayısının ise 2 bin 584'e ulaştığı bildirildi.

Hayatını kaybedenler arasında 118 çocuk ve 79 kadının bulunduğu açıklandı. Bu durum, saldırıların siviller üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA HEDEFTE

Açıklamada, saldırılar sırasında 40 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği, 107 sağlık personelinin ise yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Bakanlık, bir önceki açıklamasında ölü sayısını 986, yaralı sayısını ise 2 bin 432 olarak duyurmuştu. Son veriler, saldırıların bilançosunun giderek ağırlaştığını ortaya koydu.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetimi, İsrail'in işgali ve saldırıları nedeniyle Lübnan'da zorla yerinden edilenlerin sayısının resmi kayıtlara göre 1 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail saldırısı altındaki Lübnan'da can kaybı 1000'i aştı - Son Dakika


Advertisement