Lübnan-Suriye Sınırındaki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Lübnan-Suriye Sınırındaki Çatışmalar

Lübnan-Suriye Sınırındaki Çatışmalar

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti üyelerinden Gali: "Heyet, Suriye'nin Lübnan sınırındaki Kalamun bölgesindeki silahlı gruplardan, rehin aldıkları güvenlik güçlerini serbest bırakma şartlarını öğrenmek üzere Arsal'a gidecek.

09.08.2014 18:12

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti'nin, silahlı grupların Arsal kasabasında rehin aldıkları güvenlik güçlerini serbest bırakma şartlarını öğrenmek üzere bölgeye gideceği belirtildi.

AA muhabirine konuşan heyet üyelerinden Şeyh Husam el-Gali, "Arabuluculuk heyeti, Suriye'nin Lübnan sınırındaki Kalamun bölgesindeki silahlı gruplardan, rehin aldıkları güvenlik güçlerini serbest bırakma şartlarını öğrenmek üzere Arsal'a gidecek. Heyet, silahlı grupların iyi niyet göstergesi olarak bazı rehineleri serbest bırakmasını istedi" dedi.

Heyetin talebinin yerine getirilmesini beklediklerini, aksi takdirde işlerin daha da karmaşık bir hal alacağını ifade eden Gali, rehinelerin Nusra Cephesi ile Fecrul İslam Tugayı arasında dağıldığını söyledi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal bölgesinde ordu birlikleri ve silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalar 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken yanlarında rehin aldıkları güvenlik birimi mensubu, 22 asker ve 19 polisi de götürmüştü.

Ordu güçlerinin, IŞİD liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Ahmed el-Cuma'yı, Arsal'daki askeri barikatı geçişi sırasında gözaltına almasından sonra bölgede çatışmalar başlamıştı. Olayların başladığı Cumartesi gününden bu yana, 17'si asker 50 kişi ölmüş, 86'sı asker 128 kişi de yaralanmıştı. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan-Suriye Sınırındaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement